UBB Cluj reintroduce testele de admitere VIDEO


Rectorul UBB Cluj, profesorul Ioan Aurel Pop, a anuntat ca testele de admitere vor fi introduse la admiterea din 2013.

"La anul, intentionam sa incurajam testele de admitere. Reitroducerea intr-un fel a testelor de admitere la toate facultatile si departamentele si sectiile.

Necesitatea tine si de brandul unei universitati. UBB, fiind o universitate de cercetare avansata si de educatie, situata intre primele 12 universitati din tara, dupa unele criterii pe primul loc, iar dupa altele pe al doilea loc in tara, foarte aproape de clasificarea Sanghai de top 500, are pretentia ca trebuie sa stie pe cine primeste, ce conditii si care vor fi sectiile, grupurile, domeniile in care vom avea studenti performanti.

Criterii pedagogice ne invata ca trebuie sa lucram si dupa principii de pregatire si cu grupuri de studenti mai avansati sau mai putin avansati.

Testele de admitere nu inseamna ca nu vom primi studenti si mai modesti, dar cu aceia trebuie lucrat diferentiat si pe de alta parte unii s-ar putea sa fie respinsi la Babes-Bolyai", a spus Ioan Aurel Pop.

Rectorul UBB Cluj sustine ca decizia finala va fi luata dupa alegerea decanilor facultatilor, iar fiecare isi va spune parerea.

 

Admitere UBB 2012! Se ia in calcul media de la BAC, dar va mai fi un criteriu de departajare - VEZI detalii VIDEO

Comentarii Facebook