Admitere UBB 2012! Se ia in calcul media de la BAC, dar va mai fi un criteriu de departajare - VEZI detalii VIDEO


Conducerea UBB Cluj a anuntat ca la admiterea organizata in acest an se va lua in calcul numai media de la BAC, dar vor fi si alte modalitati de departajare a candidatilor.

Mediile din anii de studiu nu mai pot fi acceptate in urma unui oridin al ministrului Educatiei, Catalin Baba, care a declarat ca nu toate liceele sunt la fel de exigente si mediile din anii de studiu nu sunt concludente.

"Datorita ordinului ministrului vom tine seama de mediile de la Bacalaureat. Nu vom putea tine seama de mediile de pe parcursul anilor de studiu, fiecare facultate fiind libera sa isi includa si alte criterii legate in principal de Bacalaureat. Materia specifica de la Bacalaureau sau materiile apropiate.

De pilda, daca vorbim despre admiterea la Facultatea de Matematica, in afara de media de la BAC vom lua in calcul si media de la matematica. Acolo unde nu se potrivesc materiile se vor alege anumite materii, cat de cat apropiate, sau vor fi gasite alte criterii de clasificare care se vor referi si la participari la Olimpiade, care tin de autonomia universitara si care nu contravin prevederilor legale", a anuntat rectorul UBB Cluj, profesorul Ioan Aurel Pop.

 

ADMITERE LA FACULTATE - MODIFICARI: Nu mai sunt luate in considerare mediile din liceu

Comentarii Facebook