UBB Cluj plătește bursele doctoranzilor restante de 4 luni

 

Universitatea Babeș-Bolyai va plăti în cursul acestei săptămâni toate bursele restante către studenţii doctoranzi înmatriculaţi în anul 2010, beneficiari ai programului POSDRU. 

 

Întârzierea de 4 luni a plăţii burselor universitare acordate prin programul POSDRU, co-finanţat din fonduri europene, nu este singulară în ţară, toate universităţile importante beneficiare ale unor asemenea contracte confruntându-se cu aceleaşi dificultăţi în a asigura resursele financiare necesare derulării proiectelor din cadrul programului. Până în prezent, Universitatea Babeș-Bolyai a acoperit toate cheltuielile proiectelor din surse proprii şi prin urmare are de recuperat de la Autoritatea de Management POSDRU şi Organismele Intermediare POSDRU peste 60 milioane de lei (15 milioane de euro), unele cereri de rambursare adresate autorităţilor contractante fiind mai vechi de 1 an de zile. 

 

În urma demersurilor realizate pe lângă autoritățile de management am reușit să deblocăm plata burselor pentru doctoranzi. Până la sfârșitul acestei săptămâni se vor plăti, la zi, bursele doctoranzilor și postdoctoranzilor, beneficiari ai programului POSDRU. Suntem singura universitate din țară care a facut eforturi susținute și care are posibilitatea să plătească la zi bursele doctoranzilor”, a declarat Dan Lazăr, prorector responsabil cu finanțarea și programele europene.

 

Reprezentanții UBB Cluj susțin că ”recentele proteste publice organizate în faţa sediului central al UBB de către unii dintre beneficiarii proiectului, deşi îndreptățite, nu sunt de natură să rezolve problema naţională a gestiunii fondurilor POSDRU”.

 

Conducerea UBB a precizat că a respectat cu stricteţe regulile contractuale şi legale aplicabile şi a întreprins toate demersurile posibile la nivel de Guvern şi ministere pentru deblocarea cât mai grabnică a rambursărilor către universitate.

 

Comentarii Facebook