UBB Cluj nu va stinge lumina mai devreme, pentru a face economii la energia electrică sau gaz


Rectorul UBB Cluj, profesorul Daniel David, a spus că nu a fost pus la punct un plan prin care să fie făcute economii la facturile de electricitate și gaz. 

Nu am planificat asta și nu planificăm (să reprogramăm activitatea pentru a face economie), dacă Guvernul se ține de cuvânt cu plafonarea prețului. Varianta hibridă de la UBB este acum gândită, doar în logica academică”, a explicat rectorul UBB Cluj. Facultățile din cadrul UBB Cluj vor putea organiza cursuri online, într-un număr redus, însă, majoritatea fiind cu prezență fizică. Cu toate acestea, varianta hibrid va fi activată numai pentru situații speciale, nu pentru a se face economie la energie. 

În București, universitățile au anunțat deja măsuri pentru a se face economii. 

Să nu foloseasca aparate de încălzire, să încercăm să folosim cantinele universităţii, să nu gătim în cămine. În interiorul univesităţii gestiunea atentă, putem economisi. Să programăm orele, este recomandare pentru profesori și pentru studenți, în intervalul în care avem lumină. Încercam să închidem totul în jur de 17.30 în timpul iernii”, a spus rectorul Politehnicii, Mihnea Costoiu, pentru Observatornews.ro.

În plus, taxa de cămin s-a scumpit. 

Comentarii Facebook