Miercuri 24 Aprilie

UBB Cluj: Doar 3% dintre absolventii nostri ajung someri! VEZI cati isi gasesc un loc de munca - VIDEO


75% dintre absolventii de studii superioare ai UBB Cluj isi gasesc un loc de munca in primul an de la terminarea studiilor, se arata intr-un studiu realizat de Universitatea clujeana.

"Studiile noastre anuale de insertie a absolventilor UBB pe piata muncii arata ca, in general, cifra este constanta indiferent de recesiune sau de nerecesiune a economiei. Aproximativ 75% dintre absolventi sunt angajati din primul an cu carte de munca sau cu contract de prestari servicii. Foarte putini lucreaza la negru, chiar foarte putin, undeva la 1%. Aproximativ 15% isi continua studiile", a declarat prof. univ. dr. Paul Serban Agachi, presedintele Consiliului Academic UBB.

Studiul realizat pe promotiile 2007-2009 arata ca 66% dintre absolventi gasesc un loc de munca si se angajeaza cu contract de munca in intervalul 0-6 luni de la absolvirea facultatii, iar aproximativ 10% dintre ei se angajeaza in intervalul 7-12 luni de absolvire.

Profesorul Serban Agachi a declarat ca aceasta statistica demonstreaza faptul ca univeritatile din Romania, si in special UBB Cluj, nu produc someri.

"Nu-i adevarat! Universitatiel nu produc someri. Noi incercam sa le oferim competente pentru a deveni si creatori de companii, creatori de directii de dezvoltare", a mai spus presedintele Consiliului Academic UBB.

Oficialii Universitatii "Babes-Bolayi" Cluj au precizat ca 50% din tinerii chestionati au declarat ca locul de munca pe care il au corespunde specializarii absolvite.

De asemenea, numai 3% dintre absolventi au precizat ca nu au un loc de munca si ca sunt someri.

Comentarii Facebook