UBB asigură numai 5.516 locuri de cazare în cămine proprii. Restul vor sta în chirie

 

Universitatea Babeş-Bolyai are 16 cămine unde poate asigura cazarea pentru 5216 studenți și 300 de doctoranzi. Cele mai multe dintre aceste cămine, 13, sunt situate în complexul de pe strada Hașdeu.

 

Două camine sunt pe strada Teodor Mihali si un cămin pe strada Pandurilor.

 

Pentru a obține un loc în cămin studenții trebuie să depună o cerere la facultate, iar cei care solicită un loc pe caz medical sau social trebuie să atașeze cererii un dosar cu actele prevăzute în Regulamentul cadru de cazare. 

 

Studenții care doresc să beneficieze de un loc de cazare în cămin trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute în Regulamentul cadru de cazare AICICriteriul principal al repartizării locurilor de cazare studenţilor este cel al performanţei în activitatea academică studenţească, definit de media anului anterior. Studenţii de anul I vor fi cazaţi pe baza mediei de la concursul de admitere.

 

În cele 16 cămine ale UBB accesul la internet este gratuit, există televizoare în holurile căminelor, sunt amenajate spălătorii pentru studenți (în Caminele 14, 16, Sport XXI și Economica) și sunt amenajate o sală de tenis de masă și  o sală de forță în Caminul 16.

 

Taxele de cazare au rămas neschimbate pentru anul universitar 2013-2014 și pot fi consultate AICI.

 

Pentru anul universitar 2013-2014 cazarea studenților se va face astfel: 27 septembrie anul I, 28 septembrie anul II și III, 29 septembrie anul IV, master și doctorat. 

 

Comentarii Facebook