UBB a cumpărat hotelul Onix din Cluj-Napoca. Este al treilea hotel achiziționat


Universitatea Babeş - Bolyai a cumpărat Hotelul Onix din Cluj-Napoca, cu suma de 4,6 milioane euro. Anul trecut, Universitatea a cumpărat hotelul Opera Plaza pentru 9 milioane de euro, iar mai demult Hotelul Topaz.

Hotelul Onix și Universitatea au parafat contractul și se va trece la lucrările de transformare a hotelului în spații ce pot fi folosite de studenți. Spațiul va fi folosit de Facultatea de Științe Politice. 

În 2021, UBB a cumpărat Hotelul Opera Plaza de la omul de afaceri Călin Buzoianu, iar acolo va fi mutat sediul Facultății de Drept din Cluj-Napoca și o parte din studenți. 

Pentru Facultatea de Drept este o achiziție foarte importantă. Clădirea răspunde unei nevoi de spațiu, pe care o are această facultate. Raportat la numărul de studenți pe care îl are Facultatea de Drept stăm cel mai rău din țară. Avem nevoie de mai mult spațiu și avem nevoie de amfiteatre. Acest hotel se pretează exact pentru așa ceva, pentru amfiteatre mari. Anul întâi face cursurile la Facultatea de Chimie, iar acest lucru nu este în regulă”, a declarat președintele Senatului UBB Cluj, Florin Streteanu.

Rectorul UBB Cluj, Daniel David, a declarat pentru Știri de Cluj că în vechiul sediu al Facultății de Drept, de pe strada Avram Iancu, va fi mutată Facultatea de Psihologie, care are probleme cu spațiul. 

UBB Cluj are nevoie de spații și pentru Facultatea de Matematică, după ce s-a dorit construirea unui nou sediu pe terenul de lângă Casa Radio, din Grigorescu. Acest lucru nu a fost încă realizat. 

Comentarii Facebook