Turnir medieval la Cluj. Cavalerii s-au bătut pe bune, cu săbii și armuri de 30 de kilograme - VIDEO

 

Un turnir medieval a fost organizat la Cluj-Napoca, în sala de sport din Parcul Victor Babeș.

 

Este primul eveniment de genul acesta din țară. Scopul nostru este să popularizăm acest sport, care la momentul acesta nu este cunoscut. Lumea știe de festivaluri medievale, dar de partea sportivă a reconstituirii istorice încă nu s-a auzit, iar scopul nostru este să schimbăm acest lucru. La nivel mondial există un campionat mondial de HMB (Historical medieval battle) denimit Bătălia Națiunilor. România va participa de anul viitor. În 30 mai - 2 iunie va mai fi un turnir și în Baia Mare cu participare din toată lumea. Vor fi peste 100 participanți, față de numai 18 aici la Cluj”, a spus Andrada Popa, secretarul Asociației Historia Viva.

 

Organizatorii susțin că acest turnir este un sport de full contact, similar artelor marțiale moderne, dar cu armuri. 

 

Regulamentul este cât se poate de strict, inclusiv în privința grosimii tablei din care sunt făcute armurile, dar luptătorii termină înfruntările plini de vânătăi.

 

Echipamentul și armamentul folosit sunt replici după cele din muzeu, dar săbiile nu sunt ascuțite. Cei care se înfruntă participă la două probe: una de punctaj în timpul unui duel între doi cavaleri și alta de full contact unde se lovesc până când unul pica.


Comentarii Facebook