Sambata 27 Noiembrie

Turiști blocați în roata panoramică de la Salina Turda. UPDATE: Au fost dați jos cu o macara

 

Mai mulți turiști au rămas blocați în roata panoramică de la Salin Turda, luni, 19 august.

 

Aceștia au stat blocați în roata panoramică. Primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, a spus că a fost chemată firma care se ocupă de întreținerea caruselului pentru a-i da jos pe turiști și că nu s-a apelat la ISU Cluj.

 

A fost o defecțiune la un picior pe care se sprijină caruselul. Roata s-a înclinat și nu a mai mers, oamenii fiind blocați. Erau copii și adulți pe telegondolă”, a precizat Tudor Ștefănie.

 

Salina Turda este administrată de Primăria Turda, fiind renovată din fonduri europene.

-------------------------------------------------------------------------

UPDATE 1

 

Primarul din Turda a mai precizat că turiștii au fost dați jos din toata panoramică folosindu-se o macara. ”Au stat în gondolele din roata panoramică circa două ore și jumătate. Au fost coborâți acum și totul este in regulă”, a spus Ștefănie.

------------------------------------------------------------------------

UPDATE 2

 

Imediat ce s-a constatat defecțiunea la roata panoramică, echipa tehnică a salinei a intervenit pentru a asigura securitatea celor opt turiști care în acel moment se aflau în gondolele acesteia. Turiștii au fost coborâți în scurt timp de pe roată, în deplină siguranță, iar activitatea salinei nu a fost afectată în niciun fel de acest incident. Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o astfel de situație de la darea în funcțiune a acestei instalații, cu atât mai mult cu cât verificările tehnice necesare s-au făcut în conformitate cu normele recomandate.  

 

Aș vrea să asigur vizitatorii Salinei Turda că vom face tot ce ne stă în putere pentru acest caz să fie unul singular și îmi cer scuze turiștilor vizați pentru inconvenientele create! În acest moment, așteptăm ca societatea care se ocupă de mentenanța roții panoramice să remedieze defecțiunea”, a declarat Vasile Nemeș, director general al Salinei Turda.

Comentarii Facebook