Turnul Bisericii Sfântul Mihail poate fi vizitat timp de câteva zile

 

Turnul Bisericii Sfântul Mihail poate fi vizitat timp de câteva zile, în cadrul evenimentului ”Zilele Culturale Maghiare” de la Cluj.

 

Clujenii au posibilitatea să viziteze Turnul Bisericii Sfântul Mihail, de la ora 10:00 la 19:00, iar detalii se pot obține de la standul de informații din Piața Unirii. Panorama orașului e inedită de acolo de sus, mai ales că Biserica se află fix la kilometrul zero al Clujului.

 

Turnul va fi deschis pe durata întregii săptămâni.

 

La ora 12:00, e programată o plimbare în cimitirul Házsongárd, cu ghid în limba română, iar întâlnirea va fi la porțile de intrare ale cimitirului.

 

Ca o extensie a festivalelor de film ținute în oraș, Zilele Culturale Maghiare din Cluj le oferă posibilitatea tinerilor cineaști locali să-și expună lucrările. Se va întâmpla la ora 17:00, la Casa TIFF, iar evenimentul e interesant pentru că arată tendințe cinematografice proaspete și sincere, iar discuția de după poate oferi răspunsuri la întrebările pe care le pun filmele ce vor fi proiectate.

La aceeași oră, amatorii de tradiții pot vedea Parada portului popular cu ocazia întâlnirii Ansamblurilor Folclorice de ziua Sf. Ștefan (ediția a 15-a), care se va desfășura pe traseul Sediul Fundației Bibliotecare Heltai Gáspár – Piața Păcii – Piața Unirii.

 

Ora 18:00 vă propune numeroase evenimente interesante, dintre care cu siguranță măcar unul vă va îmbia să fiți prezenți și să vă numărați printre participanții Zilelor Culturale Maghiare din Cluj. Thorma János, contemporanii și discipolii săi va fi un tur la Galeria Quadro, cu ghid în limba română, iar rezervări puteți face la numărul 0264 431105. 

 

Concomitent, la Casa Memorială Györkös Mányi Albert, se va tine Concertul Cvartetului Ensemble Tedesco din Hanovra, dar și o degustare de pălincă și prezentare de cocktailuri pe bază de pălincă, la The Soviet Pub. De asemenea, două expoziții de artă vă așteaptă în două clădiri de renume ale orașului: la Bastionul Croitorilor, puteți vedea Culori și chipuri – Expoziția de artă a școlii gimnaziale speciale Kozmutza Flóra din Cluj, iar la Casa Matei Corvin, în pivniță, va fi Expoziția artiștilor Fogarasi Hunor și Todor Tamás.

 

Tot la 18:00, mai avem un eveniment din lumea filmului: Ateliere clujene de film: Studioul Video-Pontes. Portret și film documentar: ”Az utolsó maszek” (”Ultimul liber profesionist”), producție din 2007 al cărui regizor este și Marius Tabacu. 

 

La ora 19:00, se va ține Gala de închidere a festivalului de dans popular organizat de ziua Sf. Ștefan, în piața Unirii, iar la 20:00 cei de la Jazzybirds vor concerta la Casa TIFF. Aceștia sunt o trupă relativ nouă, înființată în 2011, care abordează muzica jazz, cum le spune și numele.

 

Seara se va încheia cu un after-party la fel de special ca cel din ziua precedentă: „Rulează covorul – hiturile anilor '60”, desfășurat la Arena New York (fostul Hotel Continental).

Comentarii Facebook