Turist aflat prima dată în Cluj, întrebă pe Facebook ce să viziteze! Ce răspunsuri a primit


Turiștii care vin în Cluj-Napoca vor să viziteze obiective. Întrebând deseori în diverse grupuri, am auzit răspunsul că municipiul Cluj-Napoca nu este un oraș turistic.

O postare de pe un grup local a readus în discuție problema, acum la început de an, iar internauții i-au dat o mână de ajutor turistului dornic să descopere Clujul.

Așadar, ”Fiind pentru prima data in Cluj,ce am de vizitat ? Multumesc”, a întrebat Mihai, pe grupul ”Esti Din Cluj Daca...”.

Răspunsurile au fost previzibile, ceea ce întărește sau nu faptul că municipiul Cluj-Napoca nu prea este un oraș turistic?

Replicile clujenilor: ”Centrul vechi, Cetatuia , Parcul Central...”, ”Muzee”, ”Piața Muzeului, Piața Unirii”, ”Cetățuia daca nu e frig, Unirii, Gradina Botanica (doar serele)”, ”Muzeul de Arta, Muzeul de istorie, Muzeul Etnografic, centrul...Unirii , Eroilor, Avram Iancu...SF Mihail , Catredala Orodoxa....”, ”Strict Cluj Napoca: Centrul, Cetatuia, Teatrul National, Parcul Central, Muzeele, Catedralele, Pe langa Cluj: Motel Gilau (lacul), Salina Turda, Castelul Banfy”, ”Janis club!”.

Multe din răspunsuri se repetă, fiind vorba despre micul centru vechi, cât despre muzee, acestea sunt fie închise (Muzeul de Instorie a Transilvaniei e închis de ani de zile), fie expozițiile nu sunt axate pe nimic nou.

Biserica Sfântul Mihail și turnul acesteia vor reprezenta două obiective importante de vizitat, mai ales după restaurarea completă, aflată acum în derulare.

Cât despre crâșme, baruri și cluburi, Clujul s-ar putea breveta foarte ușor într-un oraș al distracției și al tinerilor, datorită celor peste 100.000 de studenți, care sunt sufletul orașului. 

Comentarii Facebook