Turda vrea Universitate! Primarul Tudor Stefanie negociaza cu rectorii din Cluj Napoca - VIDEO


Primaria din municipiul Turda vrea sa deschida o universitate de stat in localitate. Primarul Tudor Stefanie a declarat ca a discutat cu reprezentantii Universitatii Tehnice, dar ca va purta tratative si cu UBB Cluj.

"Noi dorim sa colaboram cu universitatea de stat fie ca este vorba de Babes, fie ca este vorba de Politehnica. Se deschide un punct de lucru asa cum este in Bistrita sau in alte localitati unde Universitatea Babes-Bolyai are punct de lucru.

Acum intram in posesia unui imobil, fosta Judecatorie care va fi predata comunitatii locale si vrem sa dezvoltam si un centru de cultura, dar in acelasi timp sa realizam si o universitate, pentru cei care doresc la preturi accesibile pentru familiile lor sa studieze la fel ca si la Cluj
", a declarat Tudor Stefanie, la emisiunea Cluj zi de zi, de la NCN Cluj.

Primarul a mai spus ca a discutat pana acum despre acest proiect cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca.

"Eu nu cred ca in conditiile in care deplasam profesionistii acestor universitati la Turda si cream aceleasi conditii ca si la Cluj, sigur cu costuri materiale reduse, nu vor veni foarte multi dintre copiii din Campeni, Aiud, Abrud, Ludus, Turda sau Campia Turzii. Daca Clujul este acum un centru de dezvoltare regionala spre Somes sau spre Huedin, la ora actuala cred ca Turda este polul de dezvoltare regionala inspre Mures si inspre Alba", a declarat Tudor Stefanie. 

Comentarii Facebook