Horatiu Tonea scapa cu o pedeapsa micsorata, dupa ce a omorat un tanar de 23 de ani pe trecerea de pietoni


Omul de afaceri, Horatiu Tonea, proprietarul restaurantului La Piazzetta, a primit o reducere a pedepsei de la cinci ani, la trei ani si jumatate, in cazul accidentului din 6 mai soldat cu moartea unui tanar de 23 de ani.

Horatiu Tonea, patronul restaurantului La Piazzetta de pe Bulevardul Eroilor, a fost condamnat in luna iulie la cinci ani de inchisoare de Judecatoria Cluj-Napoca, pentru ca a lovit mortal cu masina un tanar pe trecerea de pietoni in Piata Avram Iancu.

In plus, judecatorii clujeni l-au obligat pe omul de afaceri sa plateasca daune de 150.000 de euro familiei tanarului. In sentinta de acum, suma care trebuie platita familiei a scazut la 90.000 de eur0.

Horatiu Ovidiu Tonea l-a lovit mortal in 6 mai, in jurul orei 23.55, cu masina in Piata Avram Iancu, pe trecerea de pietoni, pe fiul sociologului Marius Lazar.

Potrivit politistilor, Radu Lazar, in varsta de 23 de ani, s-a angajat in traversarea strazii in mod regulamentar, cand a fost luat in plin de masina condusa de Horatiu Ovidiu Tonea. Soferul a si fugit de la locul accidentului si a fost depistat mai tarziu, la domiciliul sau, avand o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur in aerul expirat.
 
Decizia de astazi de la Tribunalul Cluj poate fi atacata cu apel. Vezi aici detalii despre accident.

Comentarii Facebook