Turda: Apartamentele din blocul explodat, reparate din banii primariei - VEZI VIDEO


Administratia locala din Turda a anuntat ca va repara din bugetul propriu apartamentele din blocul explodat in seara zilei de luni, 24 ianuarie, pe Calea Victoriei.

Geamurile si usile vor fi inlocuite la apartamentele avariate usor, iar oamenii se vor putea muta in casele lor de marti.

Primarul municipiului Turda, Tudor Stefanie, a declarat ca structura a de rezistenta a blocului nu a fost afectata.

"Vom plati reperatiile pentru a-i putea ajuta pe oameni sa se mute la loc in casele lor. Vom inlocui geamurile si usile, dar vom repera si peretii care au fost crapati. Este si un apartament mai avariat, iar acolo vom lucra ceva mai mult. Important este ca specialistii sustin ca structura de rezistenta a blocului nu a fost afectata", a afirmat Stefanie.

Din cele 16 familii, care nu au mai putut locui in propriile apartamente in urma exploziei, jumatate s-au cazat la un camin scolar pus la dispoziei de primarie, iar restul au dormit la rude.

Explozia s-a produs la etajul 1 al blocului de garsoniere in urma unei scurgeri de gaze de la o butelie.

"Explozia a ranit trei persoane. Proprietarul apartamentului in care s-a produs totul era sub influenta bauturilor alcoolice si nu mai tine minte ce s-a intamplat. Barbatul a fost ranit si a suferit arsuri, un alt vecin a fost ranit usor, iar o fetita a fost ranite de cioburile de la un geam", a mai declarat primarul Tudor Stefanie.

Pagubele in urma exploziei vor fi evaluate astazi, de o comisie special constituita.

Vezi AICI imagini de la explozie!

Comentarii Facebook