Trump face o nouă afirmație controversată: Milioane de oameni au votat ilegal



Președintele ales al Statelor Unite ale Americii a făcut o nouă afirmație controversată, duminică seară, legat de votul din 8 noiembrie.

Astfel, Trump a afirmat, printr-un mesaj pe contul său de Twitter, că de fapt el a câștigat atât votul în colegiul elctoral, cât și votul popular, ”dacă se scad milioanele de voturi ilegale”.

"Pe lângă o victorie zdrobitoare în colegiul electoral (a marilor electori), am câștigat votul popular dacă scădeți milioanele de indivizi care au votat ilegal", a acuzat viitorul șef de stat.

Mesajul a venit după ce candidata independentă pentru Casa Albă, Jill Stein, a anunțat că cere renumărarea voturilor în WIsconsin, Pennsylvania și Michigan, state cheie în victoria republicanului Donald Trump.

Echipa lui Hillary Clinton a precizat că va participa la renumărarea voturilor în Wisconsin, spunând totuși că nu a constatat nereguli.

Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale din SUA reușind să obțină un număr de 290 electori, față de 232 obținuți de Clinton, din totalul de 538 pentru cele 50 de state americane și capitala Washington.

Totuși, în ceea ce privește votul popular, Hillary Clinton a avut cu peste 2 milioane de voturi în plus față de președintele ales.

Comentarii Facebook