Duminica 11 Aprilie

Paradă militară în centrul Clujului, de Ziua României


Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, de 1 decembrie se va organiza o ceremonie militară urmată de o defilare, în centrul municipiului Cluj-Napoca.

Astfel, un detașament de onoare constituit din peste 300 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informații, cu peste 40 de mijloace tehnice, vor participa joi, 1 decembrie, începând cu ora 12.30, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, la ceremonia militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României.

Din partea Ministerului Apărării Naționale, vor lua parte militari aparținând Diviziei 4 Infaterie „Gemina”, Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”, Batalionului 55 Comunicații și Informatică „Napoca”, structuri subordonate diviziei.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi compuse din specialiști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj, ai Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj și din colegii mai tineri ai acestora, elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca. De asemenea, la sărbătoarea românilor din Cluj-Napoca vor participa reprezentanți ai Poliției Locale Cluj-Napoca și un detașament de voluntari din Filiala Cluj, a organizației Crucea Roșie.

Comentarii Facebook