Troleibuz de la Aeroportul Cluj până la Gară. De când va circula noua linie?

 

Regia Autonomă de Transport Public Călători (RATUC) Cluj va extinde linia de troleibuz până la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj.

 

”Înțeleg că într-o lună se va finaliza și nodul de circulație de la Aeroportul Cluj și vom intra cu o linie de troleibuz de la Gară la Aeroport. Este dorința mea de un an - doi. Vreau să se știe că un cetățean, dacă vine în aerogara Cluj, se coboară și are din 15 în 15 sau din 20 în 20 de minute un troleibuz care se duce ori în centrul Clujului, ori la Gară, unde vrea el să ajungă.

 

Avem solția tehnică pentru a pune troleibuz, doar trebuie să o reactivăm. Când vom vedea că se va apropia de final această lucrare din zona Aeroportului, cu girația respectivă, automat vom veni și noi cu implementarea rețelei de troleibuze. Este o chestiune de o săptămână - două. Probabil că în noiembrie, dacă se termină girația totul va fi gata”, a declarat directorul RATUC Cluj, Liviu Neag, în direct la Știri de Cluj LIVE (Vezi AICI discuția, la minutul 57:30)

 

Regia va folosi 3 sau 4 troleibuze, în funcție de cerere. ”Dacă vom folosi 3 troleibuze orarul va fi din 20 în 20 de minute, iar dacă am pune patru troleibuze ar fi la 15 minute”, a mai spus Liviu Neag.

 

Astfel s-ar rezolva o cerere mai veche a celor care ajung în Gara Cluj și ar vrea să ajungă la Aeroport, dar nu există o linie directă de transport în comun.

Comentarii Facebook