Trei medici și 6 infirmieri și asistenți, în carantină la Huedin, din cauza unei paciente infectate cu coronavirus. Gafă comisa de UPU Cluj


Mai multe persoane sunt blocate, în carantină, în acest moment la Spitalul din Huedin, din cauza unei paciente trimis de către UPU Cluj-Napoca.

Mai exact, pentru a elibera din locurile destinate urgențelor, cei de la UPU Cluj-Napoca au trimis, vineri, unei paciente pentru a fi internată și tratată la Spitalul din Huedin, acesta fiind pus singur într-un salon.

Sâmbătă, medicii de la Huedin au observat că starea pacientei începe să se înrăutățească, aceștia suspectând că art putea fi infectat cu coronavirus. Din acest motiv, au trimis-o de urgență la Cluj-Napoca, unde a fost testată. În urma testării, suspiciunile medicilor de la Spitalul din Huedin s-au adeverit, duminică, când pacienta a fost confirmat pozitiv de COVID-19.

O echipă din cadrul DSP Cluj a venit, luni, pentru a investiga situația de la Huedin, iar în urma verificărilor, aceștia au stabilit că 9 persoane au fost în contact direct cu pacienta infectată, o femeie de circa 70 de ani, dintre care  trei medici, trei infirmieri și trei asistenți.

Cele nouă persoane au rămas în carantină în spital. Momentan li s-au făcut testele contacților direcți, iar autoritățile locale așteaptă să primească rezultatul, pentru a putea să ia alte măsuri, dacă este cazul. Autoizolarea s-a făcut de duminică, de când s-au aflat că femeia de 70 de ani a fost declarată pozitiv.

Aceasta are o boală cronică pulmonara.

---------------------

UPDATE

Până marți seara, la ora 22.00, nu veniseră rezultatele. Au venit totuși pentru 13 medici și asistenți din Turda, care au intrat în contact cu un pacient bolnav, care a mințit că nu fusese plecat din țară. Rezultatele în acest caz sunt negative. Nimeni nu e bolnav. 

--------------------------

UPDATE 1

În total, la Spitalul din Huedin au fost testate până la urmă 11 persoane, medici, asistente și infirmiere. În 8 cazuri testele au venit negative, iar alte trei teste sunt acum în lucru, a precizat un reprezentant al Spitalului Huedin.

Comentarii Facebook