Trei inecati la Belis: "Au disparut de luni. Au fost gasite galetile cu zmeura si vaslele barcii"


Mircea Matis, paznicul fondului de vanatoare si pescuit pe lacul Belis, a declarat pentru Stiri de Cluj ca cei trei barbati din Rasca au disparut pe raza comunei Balcesti.

"Nu stie nimeni nimic. Au trecut luni seara, pe la 9.30 lacul pentru a cauta zmeura. Unul dintre barbati a avut si o exploatare cu cai. Au disparut pe malul drept, de la biserica de sub apa un kilometru spre localitatea Balcesti. Acolo au fost gasite cateva galeti cu zmeura care pluteau pe apa si o vasla rupta, dar barca nu este nicaieri. Au avut cai. Am vazut doi cai care umblau liber si se crede ca sunt ai celor trei barbati", a povestit Mircea Matis.

Paznicul lacului sustine ca cel mai probabil barca pe care o foloseau cei trei a cedat greutatii si barbatii nu au mai putut sa se salveze. "Cel mai probabil au ales sa se intoarca pe malul din Balcesti dupa lasarea serii si cum barca era incarcata s-a rupt sau a intrat la apa. Folloseau o barcuta mica pe care o lasau peste noapte pe malul lacului. Erau trei si aduceau multe galeti cu zmeura", a mai spus Matis.

In jurul orei 10.00, cei trei erau cautati cu o barca si urmau sa ajunga in Belis si echipele de salvamontisti.

 

Vezi si...

Trei barbati inecati in Belis! Acestia cautau zmeura si nu au mai fost vazuti de luni EXCLUSIV

Comentarii Facebook