Miercuri 24 Aprilie

Trei eleve din Cluj, toate de la Liceul Teoretic Avram Iancu, s-au calificat în lotul național lărgit pentru Olimpiada Internațională de Biologie


După o pauză de doi ani, în care elevii din întreaga țară au fost privați de olimpiade și alte concursuri școlare, în contextul pandemiei de COVID, Cluj-Napoca a fost gazda Olimpiadei Naționale de Biologie, pentru clasele IX-XII. 

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 26-29 aprilie, iar pe durata șederii la Cluj-Napoca, elevii au avut posibilitatea, după desfășurarea probelor să viziteze diverse facultăți ale UBB, Grădina Botanică Cluj-Napoca și Salina Turda, obiective deosebit de atractive pentru turiștii care ajung la Cluj-Napoca. 

Elevii participanți la etapa națională a olimpiadei de biologie au împărtășit șansa de fi împreună, de a pune în valoare competența și motivația performanței, de a schimba opinii în domeniul științelor vieții, de a învăța unii de la alții și de a lega prietenii durabile, aici la Cluj-Napoca, într-un oraș al inovației, notează IȘJ Cluj.

Rezultatele obținute de elevii clujeni la această competiție

  • Rusu E.I. Irina Maria, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu”– PREMIUL I; 
  • Sângiorzan L.M. Ariana-Maria, clasa a X-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu”– MENȚIUNE;
  • Arieșan Florina-Lavinia, clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu” – MENȚIUNE;
  • Moldovanu Patricia, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Cluj– PREMIUL SPECIAL.

De asemenea, 3 elevi din județul Cluj s-au calificați în Lotul Național Lărgit, care se pregătește pentru etapa internațională a competiției: Rusu E.I. Irina Maria, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Sângiorzan L.M. Ariana-Maria clasa a X-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Arieșan Florina-Lavinia, clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Cluj-Napoca.

Îi felicit pe toți elevii pentru performanța calificării la această etapă națională, pentru interesul manifestat pentru inovație în domeniul ştiinţelor biologice, care oferă premisele ca tinerii olimpici să contribuie temeinic, prin pasiunea lor pentru știință, la schimbarea în bine a lumii în care trăim, la consolidarea viitorului planetei și a întregii omeniri.

Totodată îmi exprim bucuria de a putea desfășura, după doi ani, olimpiade școlare, cu prezență fizică, acestea fiind cadrul competițional legitimat pentru a identifica și a promova excelența în educație. Consider că desemnarea municipiului Cluj-Napoca pentru desfășurarea acestei competiții este cea mai potrivită alegere. La Cluj-Napoca se investește foarte mult în educație și în cercetare, Universitate „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca este cea mai bine cotată universitate din țară în topurile europene, iar pasiunea olimpicilor pentru biologie ar putea să se concretizeze într-un parcurs academic la universitățile clujene, dar și într-o carieră de succes, în cadrul unor companii locale, de asemenea recunoscute pe plan intern și european”,  a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Comentarii Facebook