Trei braconieri din Alba au fost prinsi in flagrant dupa ce au impuscat un cerb in comuna Maguri Racatau, judetul Cluj

 

Doi vanatori care au braconat un cerb in padurile din comuna Magurei Racatau, in zona cunoscuta sub numele Varful Dumitreasa, au fost prinsi avand asupra lor 65 de kilograme de carne de cerb, in valoare de 12.000 de euro. Al treilea a fost prins ulterior.

"La data de 22 aprilie, in jurul orei 9.20, politisti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase Cluj au fost sesizati despre faptul ca in comuna Maguri Racatau, in zona Varful Dumitreasa, au fost auzite focuri de arma. Politistii s-au deplasat la fata locului, unde au oprit un autoturism, in interiorul caruia au fost identificati T. Radu, de 20 de ani si S. Nicolae, de 25 de ani, ambii din comuna Albac, judetul Alba. In urma controlului autovehiculului, politistii au gasit aproximativ 65 kg carne de cerb", a declarat pentru Stiri de Cluj purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul Gina Pop.

Verificarile au scos la lumina faptul ca cei doi barbati, impreuna cu Lucian M, in varsta de 30 de ani, din comuna Albac, care detine si o arma, s-au desplasat in noaptea de 21 spre 22 aprilie pe fondul  de vanatoare de la Somesul Rece, judetul Cluj. Lucian M. a impuscat acolo cu o arma cu alice un cerb.

Cel care a tras nu a fost retinut o data cu cei doi barbati din Alba care aveau asupra lor cerbul impuscat si a fost gasit acasa in comuan Albac, judetul Alba.

Cei trei sunt cercetati in stare de libertate pentru uz ilegal de arma si braconaj cinegetic.

Comentarii Facebook