Trei actori ai Teatrului Maghiar de Stat Cluj nominalizați la premiul UNITER

 

Trei actori din distribuţia spectacolului Hedda Gabler, montat de Andrei Şerban, au fost nominalizaţi la premiile Uniunii Teatrale din România. 

 

Imola Kézdi a fost nominalizată la Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolul titular, Enikő Györgyjakab la cel pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru personajul

Doamna Elvsted, iar András Hatházi la premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru Judecătorul Brack.

 

Enikő Györgyjakab este nominalizată pentru prima oară la un premiu UNITER. Imola Kézdi a câştigat Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal în anul 2002 pentru rolul Lea din spectacolul montat de David Zinder cu titlul Flacăra albă, flacăra neagră (Dybuk). A mai fost nominalizată de două ori: Cea mai bună actriţă în anul 2005 pentru rolul Marie din spectacolul Woyzeck (regia: Mihai Măniuțiu) și Cea mai bună actriţă în rol principal în anul 2008 pentru rolul Maşa din Trei surori (regia: Gábor Tompa).

 

András Hatházi a câştigat premiul pentru ”Cel mai bun actor în rol principal”, în anul 2007, pentru rolul titular din spectacolul Unchiul Vania (regia: Andrei Şerban). El a mai fost nominalizat de trei ori la premiile: ”Cel mai bun actor în rol secundar” în anul 2005 pentru rolurile Tamburul, Nebunul din spectacolul Woyzeck de Georg Büchner în regia lui Mihai Măniuţiu, ”Cel mai bun actor în rol principal” în anul 2006, pentru rolul Tinker din spectacolul Purificarea de Sarah Kane, în regia lui Andrei Şerban (Teatrul Naţional Cluj) și ”Cel mai bun actor în rol secundar” în anul 2008 pentru rolul Andrei Sergheevici Prozorov din spectacolul Trei surori de A.P. Cehov în regia lui Gábor Tompa.

 

Rezultatele nominalizărilor făcute de juriul UNITER format din Maria Zărnescu, Mircea Morariu și Ion Parhon au fost publicate pe 5 martie de către Uniunea Teatrală din România. Gala de decernare a premiilor UNITER va avea loc în data de 13 mai la Teatrul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Iaşi.

Comentarii Facebook