Vineri 27 Ianuarie

Transportul Public din Cluj, lăudat de specialiștii de la Bruxelles: E un model în RomâniaCompania de Transport public Cluj-Napoca este apreciată de specialiștii de la Bruxelles, considerând transportul public din Cluj un model pentru întreaga țară.

Experţii de la Bruxelles ai Studiului de mobilitate în transportul urban în comun pe polii de creştere naţionali consideră Compania de Transport Public Cluj Napoca un model al transportului public de persoane urban şi metropolitan din România. În acest sens, experţii europeni arată că CTP este un model verificat şi consacrat la nivel naţional, la următoarele capitole:
 modernizare şi dezvoltare sistem de transport public de persoane
 accesare şi implementare fonduri europene
 management al resurselor şi eficienţă economică
 înfiinţarea Asociaţiei metropolitane şi extinderea sistemului de transport public metropolitan
 transformarea regiei în societate pe acţiuni
 soluţiile în infrastructură, cu precădere în ceea ce priveşte tramvaiul şi introducerea autobuzelor electrice
 implementarea sistemului de ticketing. În ceea ce priveşte acest din urmă aspect, experţii de la Bruxelles au organizat la Cluj o sesiune de analiză comparativă a sistemelor de ticketing implementate în polii de creştere Timişoara şi Cluj Napoca. În urma acestei analize a profesioniştilor a reieşit faptul că sistemul de ticketing din Cluj Napoca este net superior celui din Timişoara la toate capitolele”, transmit reprezentanții CTP Cluj.

De asemenea, la Cluj-Napoca s-a organizat recent, tot la inițiativa specialiștilor belgieni, o reuniune a operatorilor din transportul în comun din Bucureşti, Iaşi, Craiova, Constanţa, Braşov, Oradea, Baia Mare şi Satu Mare, în cadrul căreia s-au dezbătut soluţiile cu privire la îmbunătăţirea transportului în comun urban şi metropolitan. Cu această ocazie, reprezentanţii CTP au fost solicitaţi să prezinte omologilor din ţară capitolele semnificative ale „modelului clujean” de transport în comun.

Noul director general al RATB Bucureşti, Radu Orzaţă, s-a deplasat la Cluj Napoca pentru a studia modelul clujean, pentru a se inpira astfel încât să poată revitalizat transportul public din Capitală, după ce Regia de Transport Public din București a intrat în insolvență.

Comentarii Facebook