Traian Mariș, directorul RomSilva Cluj, reținut de DNA Cluj: Cerea între 4.000 și 10.000 de euro mită de la pădurari

 

Traian Mariș, directorul RomSilva Cluj, a fost reținut de DNA Cluj, într-un dosar de luare de mită.

 

Mariș a fost chemat la audieri marți seara și a fost reținut de procurorii anti-corupție pentru 24 de ore.

 

S-ar părea că directorul RomSilva Cluj le-ar fi cerut pădurarilor din zona Mărișel - Beliș să ”cotizeze”, dacă vor să rămână în funcție. Traian Mariș a fost pus în funcție în vara anului 2012.

 

Conform surselor judiciare, Traian Mariș ar fi cerut sume de ordinul miilor de euro de la pădurari, pentru a nu-i schimba din funcție. Oamenii s-au revoltat, spunând că nu mai fac față la sumele cerute de șeful lor de la Cluj.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

 

În perioada septembrie 2012 - aprilie 2013, inculpatul Mariş Traian, în calitate de director al Direcţiei Silvice Cluj, a pretins de la trei angajați ai instituției pe care o conduce (pădurari) sume cuprinse între 4.000 și 10.000 euro pentru ca, în schimb, să le asigure păstrarea locurilor de muncă, să le avizeze favorabil controalele dispuse în cantoanele la care lucrează și să nu le aplice măsuri de sancționare disciplinară ca urmare a neregulilor constatate de echipele de control.


La data de 15 aprilie 2013, inculpatul Mariş Traian a primit de la doi dintre angajați, denunțători în cauză, prin intermediar, suma de 10.000 lei, pentru ca, în schimb, să nu emită nicio dispoziţie de sancţionare a celor doi pentru presupuse nereguli în activitatea lor de pădurari și pentru ca să avizeze favorabil raportul asupra unui control programat în cantonul pădurarului care a intermediat primirea banilor, sub formă de mită.


Inculpatului Mariş Traian i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 17 aprilie 2013, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Tribunalul Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile”, au precizat procurorii DNA Cluj.

 

Comentarii Facebook