Traficul feroviar intre Oradea si Cluj Napoca nu a fost reluat in totalitate, dupa accidentul feroviar de vineri


Traficul feroviar intre Oradea si Cluj Napoca nu a fost reluat in totalitate, dupa accidentul feroviar de vineri din localitatea Morlaca.

Reprezentantii Regionalei CFR Cluj asteapta ca echipele de la Drumurile Nationale sa refaca parapetul de beton care separa Drumul National 1 de calea ferata. 

Directorul Regionalei CFR Infrastructura Cluj, Gheorghe surubaru, a declarat ca traficul se deruleaza pe un singur fir si ca nu sunt probleme.

"Este o masura de siguranta, pentru ca acel parapet este important. Asteptam sa fie refacut si abia apoi vom da drumul la trafic pe ambele sensuri. Pagubele nu au fost estimate inca, stim ca locomotiva este avariata si cateva vagoane au fost zgariate de caroseria tirului", a declarat Surubaru.

Accidentul s-a produs in jurul orei 11.30, in localitata Morlaca. Un TIR incarcat cu saci de caolin s-a rasturnat pe marginea drumului si a ajuns pe linia de cale ferata, fiind lovit de acceleratul 1834 Iasi - Timisoara.

Nimeni nu a fost ranit, dar traficul a fost blocat timp de doua ori si jumatate, pe ambele sensuri de mers.

Acceleratul 1834, care circula pe relatia Timisoara Nord - Iasi, a avut o intarziere de 125 de minute, Rapidul 366-1,  Brasov - Episcopia Bihor, a avut o intarziere de 120 de minute, si Intercity 532, Oradea - Bucuresti Nord, a avut o intarziere de 90 de minute.

Comentarii Facebook