Traficanți prinși la Cluj în situații jenante și disperate! Încercau să arunce ”marfa” la toaletă - FOTO


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus reținerea a 7 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

S-a reținut că, pe parcursul anului 2023, membrii unei rețele  de dealeri au introdus în  România cantități mari de droguri de risc pe care le-au distribuit ulterior către alți dealeri din municipiile Cluj Napoca și Iași care, la rândul lor, au aprovizionat piețele de droguri de risc din cluburi, cămine studențești și  unități școlare.

Cu ocazia acțiunii finalizate în cursul zilei de astăzi au fost  puse în aplicare 10 mandate de  percheziție domiciliară în cele două municipii și s-au realizat două operațiuni de prindere în flagrant a inculpaților, în timp ce tranzacționau sau transferau cantități mari de droguri. 

La una dintre locații, traficanții au încercat să arunce drogurile în toaletă și să tragă apa, dar nu au mai apucat pentru că mascații i-au reținut.

WhatsApp Image 2023-12-05 at 13.30.31 (1).jpeg

Au fost identificate și ridicate cantitățile de 40 kilograme muguri de canabis (ambalate în  48 pungi vidate), 12 kilograme hașis, porționat și ambalat (125 pachete), aproximativ  120 grame cristal  precum și o mașină de numărat bani.

În momentul pătrunderii în locațiile percheziționate,  un inculpat a încercat să arunce în vasul de toaletă o parte din cantitatea de drog de risc descoperită, iar un alt inculpat a aruncat pe geam o geantă în care se afla suma de 130.000 euro,  fiind recuperată  de polițiști .

Din cantitățile de drog de risc identificate se puteau realiza aproximativ 50.000 doze a căror valoare este estimată la 800.000 euro.

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul  Tribunalului Iași cu propunerea de  arestare preventivă a celor 7  inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași - Serviciul Antidrog.

Acțiunile au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și IPJ Cluj, cu sprijinul  jandarmilor din cadrul IJJ Iași, IJJ Cluj și  Grupării Mobile de Jandarmi Cluj. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Comentarii Facebook