Luni 26 Septembrie

Toți câinii fără stăpân vor fi ridicați de pe raza comunei Feleacu. Cetățenii sunt rugați să nu-și lase patrupezii pe străzi


Ca urmare a mai multor sesizări cu privire la câinii comunitari care au devenit un pericol pentru cetățenii comunei Feleacu, Primăria se angajează să ridice toți câinii comunitari pentru siguranța oamenilor. Aceștia vor ajunge într-un adăpost, unde vor fi îngrijiți, deparazitați și chiar microcipați. După aceste proceduri, a căror costuri vor fi suportate în totalitate de primărie, oamenii pot veni pentru a adopta patrupezii.

Primăria comunei Feleacu anunță faptul că începând de săptămâna viitoare se vor ridica câinii fără stăpân de pe raza comunei. 

Câinii comunitari ridicați de pe străzi vor ajunge într-un adăpost, pentru hrănire, adăpare, curățenie, identificare. În funcție de starea animalului, i se vor face procedurile de deparazitare, vaccinare antirabică, sterilizare, realizarea carnetului de sănătate, microcipare și reabilitare fizică și psihică în vederea adopției. 

Toate aceste costuri sunt suportate de către Primărie. 

Acțiunile de ridicare se vor desfășura inopinant, iar pentru a nu ajunge în situația de a ridica câinii locuitorilor pe care suntem convinși ca-i iubesc foarte mult, îi rugăm să nu-i mai lase singuri pe străzi”, anunță primăria.

Câinii vor putea fi adoptați

De asemenea, dacă cetățenii își vor lăsa câinii nesupravegheați pe stradă, iar aceștia vor fi luați și duși la adăpost, pentru recuperare, oamenii vor fi obligați să suporte toate costurile procedurilor, pe lângă amenda de rigoare:

În cazul în care ajung la adăpost și câinii nesupravegheați dar care au stăpân, ei vor putea fi revendicați după achitarea tuturor costurilor aferente procedurilor mai sus menţionate și amenda de rigoare (vorbim de mii lei). 

Pentru că iubim câinii, se vor face toate demersurile necesare ca aceștia să fie adoptati. Adopţia câinilor comunitari va fi gratuită. 

Cel mai bun prieten al omului dintre necuvântătoare este câinele, să ne dăm interesul cuvenit pentru a nu ajunge în situații critice. 

Prin implicare, împreună reușim să ajungem la un echilibru”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Feleacu.


Comentarii Facebook