Top 25 - cei mai bine platiti rectori din Romania! Vezi cat castiga Andrei Marga si Doru Pamfil


In topul celor mai bine platiti rectori din universitatile romanesti, Clujul este reprezentat de rectorul UBB Cluj, prof. Andrei Marga, si de rectorul USAMV Cluj, prof. Doru Pamfil.

Topul de 25 de pozitii a fost realizat de Econtext.ro si cuprinde salariile nete ale celor mai bine platiti rectori din Romania, fara veniturile realizate din "alte activitati", care de multe ori sunt mai mari decat  leafa lunara.

Cel mai bine platit este Vasile Isan, rectorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, care a incasat 19.949 de lei pe luna. Pozitia secunda este ocupata de Iosif St. Dragulescu, rector al UMF Victor Babes din Timisoara, cu un salariu de 19.245 de lei pe luna.

Locul al treilea este ocupat de Vlad Ulmanu, rectorul Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti cu un venit lunar net de 17.575 de lei.

Din top 25 nu lipsesc nici rectorii universitatilor din Cluj. Profesorul Andrei Marga, rectorul Universitatii "Babes-Bolyai" este pe locul 13 cu un venit lunar de 10.174 de lei, iar pe 14 este rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj, prof. Doru Pamfil, cu un venit lunar de 10.066 de lei.

Nicolae Robu, rectorul de la Universitatea Politehnica Timisoara, a incasat din salariu numai 3.482 de lei, dar a mai adunat inca 16.000 de lei pe luna din activitati de cercetare, comisii de masterat, doctorat si alte indemnizatii.

In aceeasi situatie este si Andrei Marga, rectorul Universitatii "Babes-Bolyai", care a incasat un salariu anual de 122.091 lei, dar a mai castigat, tot de la UBB, inca 98.233 de lei, din "alte activitati".

 

Comentarii Facebook