Amnesty International ia apararea celor 400 de rromi care locuiesc ilegal pe strada Cantonului

 

Amnesty International a sarit in apararea celor 400 de rromi care locuiesc ilegal pe strada Cantonului si solicita ca drepturile omului sa fie respectate si acestia sa nu fie evacuati fara a li se oferi o alternativa.

Pe strada cantonului locuiesc 400 de rromi, pe un teren aflat in proprietatea Compania Cai Ferate (CFR) Bucuresti.

Amnesty International solicita CFR sa respecte drepturile omului in cazul in care instanta va dispune evacuarea rromilor. "Orice evacuare fara notificare, consultare in ceea ce priveste alternativele de cazare si compensatii ar viola drepturile internatioale ale omului, la care Romania este parte. CFR a solicitat instantei un ordin prin care rezidentilor sa lis e impuna sa isi demoleze casele, in caz contrar compania va trece la demolarea acestora. Amnesty International este ingrijorata ca CFR va cere o sentinta cu efect imediat, fara a include si un termen pentru consultatii. Curtea se va pronunta saptamana viitoare", se arata intr-un raport al Amnesty International.

Organizatia internationala de aparare a drepturilor omului cere autoritatilor din Romania, care sunt implicate in acest caz: Compania de Cai Ferate, Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Primaria Cluj-Napoca, sa se asigure ca vor fi respectate standardele internationale in ceea ve priveste drepturile omului.

Amnesty International si-a mai exprimat ingrijorarea si in cazul evacuarii fortate a celor 56 de familii de rromi de pe strada Coastei, din 17 December 2010. "Noile case in care au fost mutate familiile sunt izolate si localizate aproape de rampa de gunoi a orasului. Drepturile lor la un mediu sanatos sunt incalcate. Pe acest fundal, Amnesty International este ingrijorata ca si populatia de pe strada Cantonului ar urma sa impartaseasca aceeasi soarta", se mai arata in documentul citat.

 

Vezi si...

CFR vrea sa ii evacueze pe tiganii care si-au facut o colonie langa Gara din Someseni! ONG -urile protesteaza printr-o petitie

Comentarii Facebook