Tise ameninta cu destituirea conducerea Companiei de Apa, daca lucrarile nu sunt finalizate la timp

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, ameninta ca va schimba intregul Consiliu de Administratie al Companiei de Apa, daca termenele de executare a lucrarilor nu vor fi respectate.

 

Potrivit lui Alin Tise, din cauza neexecutarii la timp a lucrarilor de extindere si reabilitare a retelelor de apa si canalizare, primariile nu pot face asfaltari, ceea ce provoaca nemultumiri in randul cetatenilor, care sesizeaza Consiliul Judetean.

 

Presedintele Consiliului Judetean a solicitat conducerii Companiei de Apa sa verifice respectarea graficelor de executie a lucrarilor si unde sunt intarzieri sa rezilieze contractele cu firmele care sunt vinovate. "In caz contrar, Consiliul Judetean Cluj, decident in calitate de actionar majoritar al Companiei, in virtutea competentelor legale si luand in consideratie interesul public urmarit de autoritatea publica, va trece la masuri privind destituirea si inlocuirea Consiliului de Administratie in intregime", a declarat Alin Tise.

 

Lucrarile la care face referire presedintele Consiliului Judetean sunt executate de firmele SC Grup 4 Instalatii, Trustul de Instalatii, Montaj si Construcţii, Beton&Rohrbau, Thymianghmb&CO, Dytrass, Construzioni Dondi SpA, Samus Constructii, Hidroconstructia, OMS-Hungaria, Dominium, Copisa Constructora Pirenaica, Marcor Ebro, Keviep si Silcomprest.

 

"Daca aceste societati, prin natura si scopul infiintarii lor, urmaresc obtinerea unor profituri economice, autoritatile publice locale si in special Consiliul Judetean Cluj, urmaresc realizarea in termenele fixate a programelor de modernizare si extindere a infrastructurii, ridicarea standardului de viata al locuitorilor si coordonarea dezvoltarii echilibrate a localitatilor din judet si va actiona in consecinta", a mai spus Tise.

 

Potrivit Consiliului Judetean, Compania de Apa deruleaza in prezent lucrari de investitii in valoare de 260 de milioane de euro.

Comentarii Facebook