Tinerii din PDL Cluj sunt solidari cu protestatarii din Ucraina: ”Este datoria noastră” FOTO VIDEO


Membrii Tineretului PDL Cluj au ieșit în stradă, vineri, pentru a-și manifesta solidaritatea față de protestatarii de la Kiev.

Însoțiți de membri din PDL, aceștia au ieșit în stradă pentru a le transmite mesaje de încurajare protestatarilor ucrainieni aflați în mijlocul violențelor din Piața Independenței de la Kiev.

Este de datoria noastră să luăm poziție față de ce se întâmplă în orice colț al Europei, așa cum și noi credem că este responsabilitatea altor europeni de a luat poziție de fiecare dată când în România sunt probleme. Mai mult de atât, suntem și profund preocupați de evenimentele din ultimele zile din Ucraina și considerăm că în acest moment singura soluție este dialogul democratic și oprirea imediată a acestor violențe. Nu credem că este normal ca într-o țară europeană, cu aspirații europene, să se ajungă la așa ceva. Așa cum s-a văzut în ultimele luni, poporul ucrainean își dorește o apropiere față de UE. Noi credem că în Cluj-Napoca, fiind un oraș european, dintr-o țară membră UE, este de datoria noastră să ne manifestăm solidaritatea cu protestatarii de la Kiev”, a declarat liderul TDL Cluj, Ovidiu Câmpean.

Ucraina se confruntă cu o situație deosebit de gravă pe fondul protestelor proeuropene din Piața Independenței de la Kiev, care au fost reprimate violent.

 

Forțele de ordine au început să apeleze la muniție de război, iar bilanțul victimelor din ultimele 24 de ore a ajuns la peste 100 de morți și peste 560 de răniți, conform presei internaționale.

Comentarii Facebook