Tiganii mutati la Pata Rat de pe strada Coastei participa marti la sedinta de Consiliu Local


Tiganii mutati la Pata Rat de pe strada Coastei, participa marti la sedinta de Consiliu Local pentru a atrage atentia asupra conditiilor grele in care traiesc.

"Comitetul de locatari 'Noul Pata Rat' si membrii gLOC participa la sedinta ordinara a Consiliului Local de marti, 10 mai, ora. 15.00. Amintim ca primul punct pe ordinea de zi este: 'Proiect de hotarare privind darea in folosinta gratuita, Arhiepiscopiei Vadului Feleacului si Clujului, a imobilului situat in municipiul Cluj-Napoca, strada Coastei f.n., aflat in proprietatea Municipiului Cluj-Napoca.

Comitetul de locatari 'Noul Pata Rat' si membrii gLOC atentioneaza municipalitatea si opinia publica asupra gravelor probleme de locuire care ii afecteaza pe romii evacuati la groapa de gunoi a orasului. De asemenea, ii vor invita pe consilierii locali la vizita de lucru de la Pata Rat din 10 iunie 2011 'Getting closer – EU strategy for Roma and local realities'
", se arata intr-un comunicat al comitetului.

In luna decembrie 2010, sute de tigani care locuiau pe strada Coastei au fost evatuati din ordinul municipalitatii si trimisi la Pata Rat, in locuinte modulare.

"Dupa aproape patru luni de la relocarea comunitatii de romi de pe strada Coastei in casele modulare din Pata Rat, cele aproximativ 30 de familii care au ramas fara locuinte in urma evacuarii lor pe timp de iarna inca se adapostesc la rudele lor din 'locuintele sociale' construite de catre primaria municipiului Cluj langa groapa de gunoi a orasului. Mai mult de 250 de persoane continua sa locuiasca in cele 40 de camere de cate 18 metri patrati ale celor 10 case modulare si sa foloseasca cele 10 bai de cate sase metri patrati fiecare. De atunci, multi dintre ei si-au renovat camerele, deoarece dupa o luna de la darea in folosinta pe peretii apartamentelor a aparut igrasia, sub linoleumul de plastic s-a adunat apa din sol, iar tavanul prezinta fisuri prin care patrunde umezeala", au mai afirmat reprezentantii comunitatii de romi de la Pata Rat.

In 10 iunie 2011, organizatiilor care lupta pentru drepturilor tiganilor vor organiza o vizita in comunitatea de la Pata Rat.


Vezi si...

O facultate ortodoxa si doua camine vor fi construite pe strada Coastei, in locul colibelor de tigani - VIDEO

Sute de tigani de pe strada Coastei din Cluj-Napoca sunt evacuati la aceasta ora de jandarmi si politisti- VIDEO si Galerie FOTO

Comentarii Facebook