Testele şi tezele vor fi înlocuite. Cum se vor calcula mediile elevilor în anul şcolar 2022-2023


O singură medie şi cel puţin două note pentru întregul an şcolar. Aceasta este decizia pe care a luat-o Sorin Cîmpeanu pentru toţi elevii din România, începând cu anul şcolar 2022-2023. Ministrul Educaţiei a spus în această dimineaţă că în loc de teste şi teze, elevii pot fi evaluaţi inclusiv verbal. Totul ţine de alegerea profesorului. 

Va fi o medie la finalul fiecărui an şcolar. Evaluările se fac la început şi final de an şcolar. Fiecare profesor adaptează evaluarea din fiecare an şcolar. Profesorul este liber să gândească în funcţie de interesul elevului şi disciplină, nu dau eu lecţii profesorilor cum să facă evaluarea", a declarat Sorin Cîmpeanu, citat de observatornews.ro.

De asemenea, până la finalul acestei luni, elevii și părinţii, împreună cu inspectoratele şcolare din toată ţara trebuie să decidă când vor să aibă vacanţa din luna februarie. Vorbim despre o perioadă flexibilă în acea lună de anul viitor, aşadar trebuie să aleagă elevii şi părinţii dacă vor vacanţă în a doua, a treia sau a patra săptămână a lunii februarie. 

O altă schimbare, o noutate, cerută de mediul socio-economic, şi pe care am agreat-o, am susţinut-o şi face parte din structura anului şcolar, este aceea a unei vacanţe mobile în luna februarie. În funcţie de judeţ, fiecare inspectorat şcolar judeţean, prin consultarea cu elevii, profesorii şi părinţii, va decide dacă vacanţa din luna februarie va fi poziţionată în a doua săptămână a lunii, a treia sau a patra săptămână a lunii februarie. Deci, lăsăm libertatea de alegere, având la final un efect de uniformizare a presiunii - dacă vreţi, pe cei care oferă oportunităţi pentru sporturi de iarnă, pe reţeaua hotelieră, (...) având numai şi numai avantaje", a declarat Sorin Cîmpeanu luna trecută.

Comentarii Facebook