Joi 7 Iulie

Hoți de lemne prinși când transportau ”aurul verde” furat! Toți știu cum operează, dar pe unii îi mai prind - FOTO


Un transport de lemne a fost oprit în 7 mai, în jurul orei 15.30, de polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin și cei ai Secției 8 Poliție Rurală Huedin. În urma controlului au fost depistate cantități de lemne în plus.

Polițiștii au oprit în trafic pentru control, pe DN1 E60, în localitatea Huedin, un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și remorcă, condus de un bărbat de 33 de ani, din comuna Mărgău, județul Cluj.

În urma verificărilor, polițiștii au constat că acesta transporta în autocamion o cantitate mai mare de material lemnos decât cea menționată în documentele de însoțire și proveniență, respectiv o diferență de 2,68 mc, în valoare de 1.250 de lei. Cantitatea a fost reținută în vederea confiscării și predată reprezentanților din cadrul Ocolului Silvic Huedin, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional.

De asemenea, la controlul remorcii, polițiștii au constatat o diferență între cantitatea de material lemnos transportată și cea menționată în actele de însoțire și proveniență, respectiv în acte fiind înscrisă cantitatea de 14,36 mc, iar pe remorcă fiind măsurată de către personalul silvic o cantitate de 25,67 mc.

Astfel că, diferența de cantitate de 11.31 mc, în valoare de 5.655 de lei a fost reținută în vederea confiscării și predată în custodia organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Huedin, iar remorca în valoare de aproximativ 15.000 de euro a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii conform căreia transportul materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documentele specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienței acestora.

Comentarii Facebook