Țepe cu replici de telefoane mobile în centrul Clujului! A fost vândut și SĂPUN sau GRESIE tăiate în formă de telefon

 

Polițiștii clujeni au depistat, joi, în trafic un autoturism în care se aflau mai multe persoane pe numele cărora a fost începută urmărirea penală pentru înșelăciune.

Bărbații sunt suspectați că ar fi indus în eroare mai multe persoane vânzându-le replici de telefoane mobile, sub pretextul că acestea sunt originale.

La data de 20.02.2014, ora 10:05, poliţiştii rutieri, în timpul activităţii de supraveghere a traficului au identificat pe strada Moţilor din municipiul Cluj-Napoca un autoturism aflat în atenţia poliţiştilor din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Cluj. În interiorul autoturismului au fost identificaţi cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 38 ani, cu domiciliul în Bucureşti, Mangalia şi Galaţi.

În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, faţă de trei dintre bărbaţi a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ”înşelăciune”.

În fapt, în perioada 06.10.2012-28.01.2014, au indus în eroare mai multe persoane, oferind spre vânzare replici ale unor mărci de telefoane mobile sub pretextul că sunt originale, sau chiar oferind alte obiecte în huse de telefon despre care pretindeau a fi telefoane mobile”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

 

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, membrii grupării tăiau bucăți de săpun sau alte materiale de mărimea unui telefon mobil și, după ce îl lăsau pe client să vadă telefonul original și îl puneau într-o husă, înlocuiau telefonul vândut cu husa în care se afla bucata de săpun. Totul se derula în mare viteză, astfel că păgubitul nu știa ce se întâmplă cu el.


Cei trei suspecți au fost reţinuţi pentru 24 ore şi urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

 

Foto: Bucată de săpun sau de gresie, tăiate în forma unui telefon mobil de ultimă generație

Comentarii Facebook