Țeparul cu chirii lovește din nou la Cluj-Napoca. Victimele sunt tineri studenți, dar și festivalieri


Țepele cu chirii revin la Cluj, o dată cu revenirea studenților. Un grup de tineri au căutat un apartament pe un grup de chirii din Cluj-Napoca și au dat peste Lung Cristian Sorin.

Acesta le-a propus un apartament cu 3 camere în cartierul Zorilor, pe strada Observatorului nr 107.

Oamenii au plătit garanția, dar apoi au început problemele. 

Ne-a spus că a făcut un accident de mașină și nu mai poate veni de la Oradea la Cluj să ne dea cheia doar după ce îl externează. L-am înțeles, dar după câteva zile când trebuia sa ne mutăm iarăși, individul a amânat din nou”, a declarat pentru Gazeta de Transilvania unul dintre tineri.

Au urmat amânări peste amânări. 

Ne-am dat seama că ne vrem banii înapoi, așa ceva nu e posibil. Din data de 25 august de când știa că trebuie să ne mutăm, nu a fost în stare să mute lucrurile din apartament. Astăzi e 5 septembrie!”, a spus unul dintre tineri

După ce acesta a spus ca nu poate veni, ne-a zis ca o trimite pe mama lui cu cheia, dar degeaba. Pe lângă că am stat în stradă și în fața apartamentului ore întregi așteptând-o pe mama lui, aceasta nu a mai venit, dar nu a răspuns nici la telefon!”, a mai adăugat unul dintre studenți.

Pentru recuperarea banilor, tinerii trebuie să se adreseze poliției.

Tânărul a înșelat zeci de persoane anii trecuți

Studentă: Am fost băgată pe mai multe grupuri de chirii de pe Facebook. Am primit la un moment dat mesaj privat de la individul în cauză.

Studentă: Am văzut apartamentul, nu era nimeni în el, era gol.

Student: Și am zis că îl închiriem. Am plătit o garanție de 300 de euro.

Student: Noi trebuia să ne mutăm pe 15 septembrie, dar ne-a tot amânat deoarece spunea că are niște probleme de familie.

Poliția a deschis un dosar penal. În 2019, același individ a dat țepe la Untold şi Electric Castle, având pe rol procese la Judecătoria Cluj-Napoca pentru înșelăciune, având 84 de ”victime”.

Probabil, că cei păgubiți vor obține sumele plătite de la părinții bărbatului sau din vînzarea apartamentului închiriat de zeci de ori. 

Clujeanul a mai fost ”eroul” unui caz halucinant, acum 10 ani, când a încercat să obţină 13.000 de euro din vânzarea propriului rinichi, dar a fost prins în flagrant.

Comentarii Facebook