Cîmpeanu anunță că mai sunt elevi care nu se pot conecta pentru școala online, la un an și jumătate de la începutul pandemiei


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că la un an și jumătate de la debutul pandemiei de coronavirus, mai există probleme de conectare a unor elevi.

Aveam probleme de conectivitate, avem și acum, chiar dacă mai puține decât aveam în urmă cu un an, în condițiile în care aveam probleme cu echipamentele, celebrele tablete, care în opinia mea nu sunt cele mai adecvate unei pregătiri de calitate, dar sunt o soluție de avarie. Avem mult mai puține probleme acum din perspectiva echipamentelor, dar ele există totuși”, a spus ministrul.

Nu s-au înregistrat mari progrese față de anul trecut

Ministrul a explicat care sunt lipsurile care încă nu au fost rezolvate în sistemul de educație online, în ciuda faptului că sistemul are deja o experiență de un an și jumătate cu școala online.

Componenta de evaluare-examinare n-a înregistrat niciun progres. Nu există nici acum platforme dedicate şi securizate prin care să avem o evaluare corectă, de calitate, din această perspectivă în învăţământul online. Nu există. Îmi pare rău că trebuie să o spun atât de direct, dar evaluările online şi-au pierdut foarte mult din relevanţă pentru simplul motiv că nu ştiu să fie profesori care pot garanta sută la sută că cei care au răspuns acestor teste, examinări, evaluări din spatele unui ecran sunt cei care trebuiau să răspundă. Este un detaliu, privit de unii, este esenţial din punctul meu de vedere, pentru calitatea actului educaţional care se finalizează prin evaluare, examinare. Aici suntem”, a detaliat Cîmpeanu.


Comentarii Facebook