Țepar italian, cercetat de polițiștii clujeni. A păcălit sute de persoane că îi angajează în străinătate, doar ca să le ia banii



Polițiștii clujeni îl cercetrează pe un cetățean italian, care a țepuit peste 200 de persoane prin postarea de anunțuri de angajare la mai multe hoteluri din Italia.

În 25.02.2016, în urma activităţilor de cercetare penală efectuate şi a probatoriului administrat, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul de Investigaţii Criminale, au propus continuarea urmăririi penale împotriva unui cetăţean italian, cu reşedinţa în Italia, pentru săvîrşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (74 acte materiale), faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal”, informează IPJ Cluj.

Conform polițiștilor, prin postarea pe internet a unui anunţ de angajare personal la mai multe hoteluri din Italia, bărbatul a indus în eroare 200 persoane vătămate. Prezentându-le ca adevărat, faptul mincinos că le va obţine contracte de muncă în perioada sezonului turistic, le-a solicitat să depună copii după actele de identitate, adeverinţe medicale, diplome sau adeverinţe de studii şi după caz sume cuprinse între 50-100 euro sau între 215-700 lei.

Prejudiciul creat este de 2.520 euro şi 7.050 lei, potrivit oamenilor legii.

Pe numele cetăţeanului italian există emis de autorităţile italiene un mandat de arestare european.

Comentarii Facebook