Nu-ți găsești cheile sau telefonul? Tintag poate face ASTA pentru tine. Gadget creat de doi clujeni - VIDEO

 

Doi clujeni au creat un dispozitiv simpatic, cu care speră să dea lovitura și să își extindă mult mai mult afacerea. Tintag este un gadget ce poate fi atașat obiectelor personale și te ajută să nu le mai pierzi. 

 

Dispozitivul a fost prezentat la emisiunea Știri de Cluj LIVE, joi seara, de cei doi informaticieni care l-au creat. 

 

Alexandru Chiș și Andrei Vig sunt prieteni foarte buni și lucrează împreună de mai mulți ani. Ei au renunțat la joburile lor bine plătite de la firme de IT și au preferat să își deschidă o afacere proprie. 

 

Tintag este proiectul nostru de suflet la care lucrăm de peste 2 ani deja. Constă în acest dispozitiv mic care poate fi atașat cu ușurință la chei, rucsac, portofel și te ajută să le găsești mai ușor. Chiar dacă le pierzi undeva sau le uiți, poți reface traseul și să recuperezi obiectul”, a explicat Alexandru Chiș. 

 

Dispozitivul este ”legat” de smartphone cu o aplicație, care face extrem de facilă găsirea lui, implicit și a obiectului pierdut. 

 

Descarci aplicația gratuită și îți adaugi tag -ul, pe care l-ai pus la chei sau la orice altceva. După ce s-a conectat, poți să îl găsești folosind buzzer -ul, ledul pentru a lumina și îți arată distanța până la el. Funcționează și în sens invers. Să zicem că nu îți găsești telefonul și atunci iei cheile și apeși butonul de pe TinTag și poți găsi telefonul”, a mai spus Alexandru.

 

Andrei Vig a mărturisit că Tintag a fost creat pornind de la problema multor femei, care nu își mai găsesc cheile în geantă. 

 

A fost făcut special pentru poșetă. Foarte multă lume ne-a întrebat de ce are carcasa transparentă pe spate. Ori exact acesta este motivul. Am pus patru leduri, iar în momentul în care te uiți în geantă să le vezi. Competiția are carcasa mată și ledul nu se vede aproape deloc”, a explicat Andrei Vig.

 

El a povestit și că proiectul inițial era mult mai diferit, dar presupunea o investiție mult mai mare, așa că a fost abandonat temporar. 

 

Proiectul inițial era foarte diferit și se baza pe sistemul GPS. Atunci se furau foarte multe biciclete și voiam să facem o platformă pentru a putea să vedem pe hartă unde este bicicleta. La acel moment, costurile erau prea mari și nu avea resursele necesare. Ulterior l-am cunoscut pe Alex și am lucrat pe altă linie. Apoi a mai venit un coleg și, în septembrie 2014, am început să facem un prototip al Tintag. Am lucrat la el și am văzut că a prins o formă destul de ok. Nu știam cum va arăta la final și am început o campanie de crowdfunding, care ne-a ajutat foarte mult”, a mai spus Andrei Vig. 

 

Echipa este formată acum din patru persoane. ”Piesele sunt luate din Asia. Ele merg la Iași la o fabrică de asamblare și ni le trimit nouă și noi mai facem cam 60% din muncă, până la asamblarea finală. Device -ul vine și cu un dispozitiv de încărcare prin inducție. Voiam să fie waterproof, așa că nu ne permiteam să avem mufe de încărcare, plus este mult mai ok să îl pui pe încărcător și dimineață să fie gata”, a mai spus Andrei Vig.

 

Tintag are o baterie cu o autonomie de până la 5 - 6 luni, așa că este posibil să uitați unde ați pus încărcătorul până când veți mai avea nevoie de el. Gargetul se diferențiază astfel de concurență pentru că poate fi încărcat. Alte dispozitive de pe piață sunt de unică folosință sau au baterie care poate fi schimbată. 

 

Tintag costă 29 de euro, iar cei doi clujeni vor să ajungă acum și pe Amazon, pentru a-și extinde piața. ”Până acum am vândut mult în România, dar și pentru că nu am început să marșăm foarte mult pe piața din afară. Acum, vom adăuga produsul pe Amazon în Europa și în State și ne așteptăm să primim multe comenzi. Unii l-au cumpărat ca și gadget, dar am primit și mesaje că și-au găsit cheile ascunse de copil, deci funcționa și era foarte util. Cineva a cumpărat câteva Tintag -uri ca să le atașeze copiilor la gât cu o ață, omul plecând în Thailanda. Tintag -ul te avertizează când se depărtează de tine, așa că omul voia să fie liniștit”, a mai spus Andrei.

 

Cei doi au lucrat în firme de IT și aveau venituri foarte bune, dar au preferat să pornească pe cont propriu. ”Am pornit pe drumul nostru pentru că am vrut să facem ceva de care să fim mândri. Următorul pas va fi să realizăm o rețea de antene în tot orașul, astfel încât Tintag să fie și mai util. Atunci, s-ar putea ajunge în situația în care proprietarul bunului pierdut să fie avertizat pe telefon unde este acesta. Este un proiect la care mai avem mult de lucru. Până atunci, vrem ca Tintag, în forma actuală, să ajungă la cât mai multă lume”, a mai spus Andrei Vig.



Comentarii Facebook