Tentativă de înșelăciune la Cluj: Falși medici au sunat-o și i-au cerut bani pentru operație

 

O nouă înșelăciune prinde contur la Cluj, unde o femeie a fost sunată de un bărbat care pretindea că este medic și i-a cerut bani pentru operația fiicei sale. 

 

Norocul a făcut ca fiica femeii să o sune exact când vorbea cu unul dintre escroci.

 

MARE ATENTIE - inselaciune prin telefon!

 

Soacra mea a fost sunata pe telefonul fix acuma seara, 14 octombrie 2017, de niste insi care s-au dat drept medici, si i-au inscenat un asa zis caz de urgenta, cum ca sotia mea (fiica soacrei) ar fi avut un accident si are coloana fracturata. Soacra mea s-a speriat atat de tare si a intrat in jocul lor incat a deconspirat o groaza de informatii personale: numei dansei, al sotiei mele, numele meu, ca avem doua fete si ca ele stau ziua acolo dar seara le aducem acasa. I-au dat la telefon pe cineva care a imitat-o pe sotia mea plangand, cu rugamintea sa le dea niste bani de avans de operatie... Dumnezeu insa a intervenit si a facut ca in timpul convorbirii sa sune sotia mea pe mobilul mamei sale, si cand au auzit inselatorii si-au dat seama ca sunt deconspirati si au inchis. Eu cred ca erau foarte aproape geografic, pentru ca planul era sa o tina la telefon pana ar fi sosit un curier la care sa ii dea toti banii din casa. Am sunat la Politie si s-au bucurat si ei ca nu am cazut in plasa lor. Sfaturi:

 

1. Oricine ar suna cu orice motiv, cand se ajunge la bani trebuie sa fi dintr-odata suspicios.

2. Daca teatrul a fost atat de bun, totusi, ar fi de dorit sa suni pe telefonul mobil direct al apartinatorilor.

3. Nu intra in panica, nu da detalii despre cati bani ai in casa, cat aur, unde locuiesti. 

4. Schimbati numerele de telefon.

 

Va scriu voua din lista de prieteni pentru a afla acest fapt si a-l da mai departe. Va rog dati coppy/paste ca sa nu apara numele noastre. Multumim de intelegere si mare grija! poate ajuta si FB-ucul asta. Sfatuiti-va parintii in varsta caci ei sunt primii vizati de astfel de inselatori”, a relatat clujeanca.

Comentarii Facebook