Tensiuni între clujeni și proprietarii de câini care refuză să-și plimbe animalele în lesă: ,,Vorbiți la infecțioase și urgențe câți copii ajung mușcați"


Clujenii s-au plâns în nenumărate rânduri că unii concetățeni își plimbă animalele fără lesă în parcuri, pe stradă sa chiar în locurile de joacă destinate copiilor. În ultimele luni autoritățile locale au fost sesizate de zeci de ori pentru a rezolva problema însă în zadar. Oamenii sunt frustrați de nepăsarea autorităților și spun că vor lua acțiuni împotriva lor.

,,Bună ziua, ne-am săturat de lipsa de acțiune a primăriei în rezolvarea problemei prezenței câinilor în zona plajei Grigorescu și a parcului de copii, printre copii. Vă amintesc că legea NU permite plimbatul câinilor în spațiile publice fără lesă indiferent de rasă! Asta dacă bunul simt nu dictează acțiune pe o situație deosebit de periculoasă!

Vorbiți la infecțioase și urgențe câți copii ajung mușcați de câini. În cazul în care nu întreprindeți acțiuni în rezolvarea acestei probleme va trebui să ne îndreptăm atenția împotriva primăriei pentru ca nu o sa ne facem dreptate singuri împotriva deținătorilor de patrupede care nu respectă legea”, a reclamat o clujeancă.

Legea prevede ca toți câinii să fie ținuți în lesă atunci când sunt scoși la plimbare, indiferent de rasa din care fac parte și indiferent de talia lor.

Un regulament adoptat de Primăria Cluj-Napoca interzice accesul, circulaţia sau plimbarea câinilor cu stăpân pe domeniul public sau privat al municipiului:

  • pe spaţiile verzi, cu excepţia zonelor, locaţiilor sau perimetrelor delimitate, amenajate şi semnalizate corespunzător în care este permis în mod expres accesul câinilor.  
  •  în perimetrul unităţilor de învăţământ, de alimentaţie publică, al unităţilor sanitare, ştanduri, terase, pieţe şi terenuri de sport; 
  •  în mijloacele de transport în comun;  
  •  în locurile de joacă pentru copii;

Comentarii Facebook