Turistă britanică, umilită de o polițistă de frontieră din Cluj: ,,A rămas în lacrimi. Nu poate înțelege ce a făcut ca să merite un astfel de tratament”


O româncă susține că prietena ei din Marea Britanie a fost tratată deplorabil de către o polițistă de frontieră, pe aeroportul din Cluj-Napoca. 

Femeia spune că a ajuns în Cluj duminică în jurul orei 3 dimineața, cu un zbor pe ruta Londra Luton-Cluj. Aceasta era însoțită de prietena ei care vizita România pentru prima dată. 

,,Aș dori să împart cu restul Clujului tratamentul absolut scârbos pe care l-a primit prietena mea, cetățean britanic, la aeroportul Cluj, la venirea pentru prima dată în România, ca sa viziteze Transilvania. Un tratament rușinos, care lasă în gură un gust amar, fiind prima interacțiune cu România.”, a explicat femeia pentru Știri de Cluj.

Venind din Marea Britanie, țară non-UE în urma Brexit-ului, femeile au trebuit să treacă pe la controlul pașapoartelor, moment în care polițista de frontieră ar fi avut un limbaj nepotrivit, susține femeia. 

,,Aceasta s-a prezentat cu un pașaport britanic, fiind cetățean britanic în vacanță în România pentru prima dată.

La pașapoarte, ea a fost servită de ghișeul 3 de o polițistă în vârsta a doua. Polițista avea un coc imens, părul de culoare închis și cârlionțat. Nu am putut lua numele acesteia însă sunt convinsă că descrierea asta este suficientă ca doamna să fie identificată ca sa putem evita ce s-a întâmplat în acea seară.

Alice și-a prezentat pașaportul polițistei care a zis, in engleza, 'For fucks sake' care este o înjurătură jignitoare, ca să nu mai spun cât e de lipsit de profesionalism să fi înjurat de poliția de frontieră pentru nimic.”, explică românca. 

Mai mult, femeia ar fi fost bârfită în română de polițistă și de o altă colegă a ei, lucru observat și de alți călători.

,,Polițista părea nervoasă că un cetățean britanic a decis să vină în țară, începând să-i arunce pașaportul prin ghișeu de parcă era o șosetă pierdută. A inceput să râdă cu cealaltă polițista din ghișeu, în romană, ignorând-o complet pe Alice. Acestea au început să imparta remarci dureroase, la adresa călatoarei.

O româncă din spatele lui Alice ne-a mărturisit ca nu a mai auzit astfel de răutăți din partea unui polițist vreodată, și-a cerut chiar scuze fața de calatoarea britanică că a trecut prin așa ceva.”, a povestit femeia.

Experiența a marcat-o pe turista britanică, care a vrut să se întoarcă acasă chiar a doua zi.

,,Sunt plină de rușine că asta este prima amintire a lui Alice cu România. Alice a rămas în lacrimi după o astfel de interacțiune și chiar a considerat din inimă sa își încheie vacanța următoarea zi și să plece din țara după o astfel de primă impresie jignitoare. Nu poate înțelege ce a făcut ca să merite un astfel de tratament.”, a explicat românca.

Comentarii Facebook