Tensiune pe Aeroportul Cluj din cauza cetii! Cinci curse anulate


Cinci zboruri au fost anulate pe Aeroportul International din Cluj din cauza cetii. Avioanele nu au putut nici sa aterizeze si nici sa decoleze, sambata dimineata.

Pana acum au fost anulate cursele companiilor Wizz Air, Malev si Lufthansa. "Ceata ne-a fortat sa anulam aceste zboruri. Trei curse urmau sa plece de la Cluj la Munchen, la ora 6.06, cel spre Pisa, al companiei Wizz Air, care trebuia sa plece la 6.05, si cel spre Budapesta, operat de compani Malev, cu plecare la 6.10. Nu au mai aterizat nici cursele Wizz Air care veneau de la Pisa, la ora 10.40, si de la Luton, la ora 12.25", au afirmat reprezentantii Aeroportului Cluj.

De asemenea, cursa care trebuia sa decoleze de la Cluj la ora 11.25 spre Zaragoza a fost reprogramata pentu ora 12.25.

 

Calatorii sunt exasperati de blocajul care a pus stapanire pe aeroportul din Cluj in ultimele zile. "Nu este posibil ca un aeroport care se respecta sa nu aiba o instalatie de semnalizare care sa permita decolarea si aterizarea avionelor pe ceata. Investesc in tot felul de lucruri, dar neglijeaza aceasta investitie. Numai in tarile lumii a treia se inchid zborurile din cauza cetii", a spus un calator.

 

"Eu ma chinui de doua zile sa ajung la Munchen si nu reusesc pentru ca in fiecare dimineata de cateva zile e ceata si Lufthansa nu a mai decolat. Este o situatie stanjenitoare", a spus un alt pasager.

 

Conducerea aeroportului sustine ca este vorba despre o inversiune termica, care provoaca acest fenomen de ceata densa. "La Baisoara era dimineata, la 6.00, mai cald ca si in zona Aeroportului, si a aparut acest fenomen de ceata densa. Ne confruntam periodic cu aceasta inversiune termica din cauza regiunii", a declarat directorul Aeroportului, David Ciceo.

Comentarii Facebook