Tensiune la Mănăstirea Muntele Rece, după ce fostul stareț, care s-a filmat în ipostaze indecente, a revenit la lăcașul de cult - VIDEO


Credincioșii din Muntele Rece, județul Cluj, sunt revoltați după ce fostul stareț, Arsenie Gălățean, care și-a dat demisia în urma unui scandal sexual, a revenit la Mănăstire. 

Mitropolia Clujului calcă pe capetele oamenilor? L-au trimis de aici la Băișoara, o lună, iar aseară (joi, 25 mai) a revenit la Mănăstire.

Noi vrea să readucem liniștea în acest loc. A venit aseară și e gata să slujească, ca și când nimic nu s-a întâmplat. El i-a trimis acelei femei care i-a luat banii mai multe videoclipuri, inclusiv unul în care se masturba. Nu mai poate sluji în biserică la noi”, ne-a relatat un credincios.

Oamenii îl acuză pe preotul Arsenie Gălățean că se crede proprietarul Mănăstirii. ”A venit înapoi ca și când nimic nu s-a întâmplat. El consideră că Mănăstirea este a lui, dar s-a făcut pe banii oamenilor și a donațiilor. 

Pe lângă scandalul sexual de acum mai e și problema faptului că vorbește foarte urât. Spre exemplu, în Noaptea de Înviere le-a spus tinerilor că el înțelege că vor să meargă să se împreuneze, dar că ar putea să mai stea puțin la liturghie”, a mărturisit alt credincios furios pe cele ce se întâmplă.

Părintele Arsenie Gălățean le-ar fi spus oamenilor că nu îi pasă că nu mai vine nimeni la slujbe, pentru că, în timp, vor veni oameni din alte părți.

Joi a fost hramul Mănăstirii Muntele Rece, iar credincioșii l-au întrebat pe consilierul Mitropolitului Andrei dacă vine înapoi părintele Arsenie Gălățean, conform zvonurilor, iar acesta a spus că nu. ”După ce ne-a spus asta, seara și-a făcut apariția părintele. Noi ce să mai credem?”, se întreabă acum credincioșii, care au ajuns să creadă că sunt reale vorbele cu ”mafia” din sânul Bisericii Române. 

Părintele Arsenie Gălățean i-a dat din banii Mănăstirii unei femei pe care a cunoscut-o și de care s-a îndrăgostit. Ba mai mult i-a transmis imagini video cu el în timp ce se masturba și în alte clipuri îi spunea cât de mult o iubește. Femeia le-a trimis imaginile credincioșilor din satul Muntele Rece, pentru a-l face de rușine. 

După ce scandalul s-a aflat public, Mitropolia Clujului l-a mutat pe Arsenie Gălățean la altă mănăstire, dar se pare că acum a revenit la Muntele Rece. 

Conform Canonului, călugării de la mănăstiri nu au voie să se căsătorească și nici să aibă relații intime cu alte persoane. Fostul stareț de la Muntele Rece ne-a spus că s-a îndrăgostit și că regretă. ”I-am trimis femeii un clip video pentru că o iubeam și ea mă iubea pe mine. A vrut să ne căsătorim, dar eu nu am vrut să renunț la chemarea mea. Filmarea a ajuns la Mitropolie și am fost sancționat. Am fost dat jos din funcția de stareț și nu mai am voie să oficiez slujbe”, a relatat Arsenie Gălăţean.

Știri de Cluj nu va difuza imaginile video în care părintele se masturba, dar acestea sunt deja pe telefoanele tutoror credincioșilor din Muntele Rece. 

WhatsApp Image 2023-05-26 at 09.52.58 (3).jpegWhatsApp Image 2023-05-26 at 09.53.01.jpegWhatsApp Image 2023-05-26 at 09.52.57 (2).jpegWhatsApp Image 2023-05-26 at 09.52.58 (1).jpegWhatsApp Image 2023-05-26 at 09.52.58.jpegWhatsApp Image 2023-05-26 at 09.52.57 (1).jpegWhatsApp Image 2023-05-26 at 09.52.58 (2).jpeg

Comentarii Facebook