Ziua Africii la Cluj - Cel mai fresh eveniment din oraș are loc sâmbătă - FOTO


Ziua Africii 2023 are loc în 25 mai, ziua în care a fost înființată Organizația Unității Africane.

Începând din 2015, Grupul de Parteneriat African, împreună cu comunitățile africane, sărbătorește această zi specială. ”Anul acesta, vom sărbători împreună această zi pe 27 mai la T-emporary 23 (strada Traian nr.23) începând cu ora 14:00. Este o inițiativă care implică comunitățile africane din Cluj și care vine din interiorul comunității. De-a lungul anilor, acest eveniment a luat amploare odată cu creșterea comunității africane și cu participarea numeroasă a clujenilor și a societății civile. Astfel, a devenit o tradiție să sărbătorim această zi în fiecare an în luna mai. Este un eveniment deschis publicului care invită oamenii să învețe să aprecieze și să celebreze diversitatea culturală în toate formele sale.

Obiectivul nostru, pe lângă celebrarea și reunirea noastră, este de a prezenta realitatea cotidiană a țărilor africane reprezentate la Cluj, de a confrunta punctele comune, diferențele culturale și perspectivele de dezvoltare a societăților într-un cadru informal”, spun  organizatorii.

Pe durata zilei de sâmbătă, la locația de pe strada Traian vor fi organizate o serie de evenimente și vor putea fi degustate produse tradiționale. 

WhatsApp Image 2023-05-26 at 07.36.37.jpeg

Foto: Lucian Nuță / Facebook

Comentarii Facebook