Teatrul Maghiar din Cluj Napoca si performantele sale, analizate la New York!


Performantele Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, care a castigat cele mai importante premii UNITER 2011, vor fi analizate de americani.

Directorul Teatrului Maghiar de Stat, Tompa Gabor, si regizorul Andrei Serban vor reprezenta institutia de cultura din Cluj-Napoca la New York, la invitatia Centrului Cultural Roman din Statele Unite ale Americii. Teatrul Maghiar de Stat este considerata cea mai buna institutie de cultura, dupa ce, la editia din acest an a Premiilor UNITER, a castigat majoritatea sectiunilor.

Masa rotunda de la New York este numita "Theatre Breaking Borders. The International Landscape. A case study" (n. red. Spargerea barierelor din teatru. Peisajul international. Studiu de caz), iar dezbaterea este moderata de Corina Suteu, directorul ICR New York.

Tompa Gabor este cadru universitar la Universitatea California, in vreme ce Andrei Serban preda la Universitatea Columbia.

Teatrul Maghiar de Stat Cluj a luat toate premiile importante la editia din acest an a Galei UNITER 2011: pentru cel mai bun spectacol - "Strigate si soapte", cea mai buna regie - Andrei Serban, cel mai bun actor in rol principal - Bogdan Zsolt si cel mai bun actor in rol secundar - Gabor Viola.

Dezbaterea de la New York va avea loc vineri, 29 aprilie.


Vezi si...

Gala UNITER 2011 dominata de Teatrul Maghiar Cluj! "Strigate si soapte" - cel mai bun spectacol, iar Zsolt Bogdan, cel mai bun actor

Comentarii Facebook