Motivarea sentintei in cazul fostului prefect Calin Platon: "Putea sa evite accidentul soldat cu moartea unui bebelus!"

Fostul prefect Calin Platon a fost condamnat de Judecatoria Cluj Napoca la un an si unsprezece luni de inchisoare cu suspendare, pentru uciderea unui bebelus pe o trecere de pietoni. Instanta si-a motivat abia acum sentinta din 18 martie.


Accidentul a avut loc in luna august 2010, pe o trecere de pietoni din cartierul Grigorescu. Calin Platon a fost arestat si a stat in arest timp de doua luni. Magistratii de la Judecatoria Cluj Napoca au apreciat in motivarea sentintei ca perioada "petrecuta de inculpat in stare de arest preventiv a fost in masura sa atraga atentia acestuia asupra gravitatii faptelor comise".



Calin Platon a fost judecat pentru ucidere din culpa, vatamare corporala si conducerea unui autoturism cu permisul suspendat. Fostul prefect a declarat imediat dupa producerea accidentului ca a fost orbit de soarele puternic aflat la asfintit si nu a vazut-o pe femeia care traversa strada impingand caruciorul in care se afla bebelusul de 3 luni.



Expertiza solicitata de instanta a aratat ca Platon ar fi avut posibilitatea de a evita accidentul, daca nu ar fi condus cu viteza. "Posibilitatea evitarii accidentului cade in sarcina conducatorului auto Platon Calin, care l-ar fi putut preveni daca ar fi avut o viteza de cel mult 50 km/h si ar fi actionat la o astfel de viteza sistemul de franare al autoturismului chiar in conditiile in care a observat cu intarziere victimele. Expertiza arata ca inculpatul conducea cu 66 km/h, iar in momentul impactului a scazut la 49 km/h", se arata in motivarea magistratilor clujeni.



Calin Platon si-a recunoscut vina in acest proces si a beneficiat de reducerea pedepsei prin legea micii reforme, fiind condamnat la un an si unsprezece luni cu suspendare.



Sentinta a fost atacata de procurori cu recurs, care va fi judecat al Curtea de Apel Cluj. Parintii bebelusului nu s-au alaturat acestui demers, fiind despagubiti cu 165.000 de euro de Calin Platon.

 

Vezi si...

Platon, fostul prefect al Clujului, condamnat cu suspendare, dupa ce a omorat un bebelus pe trecerea de pietoni

Calin Platon, fostul prefect de Cluj, achita 165 de mii de euro pentru bebelusul omorat pe trecerea de pietoni

Comentarii Facebook