Filmul din dosarul "Jaf la Banca Transilvania", reanalizat a treia oara de experti! VEZI VIDEO


Filmul din dosarul "Jaf la Banca Transilvania" va fi reanalizat a treia oara de experti, de aceasta data fiind vorba despre specialistii de la Institutul de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justitiei.

Decizia apartine Tribunalului Cluj si a fost luata in sedinta de marti, 26 aprilie, cand a fost programat un nou termen in acest proces. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj au solicitat ca imaginile surprinse de camerele de supraveghere din interiorul bancii sa fie reanalizate, pentru a stabili inaltimea autorilor jafului din 13 februarie 2009.

Cererea vine dupa ce, in luna martie, procurorii au contesat raportul intocmit de Institutul de Tehnologii Avansate din cadrul Serviciului Roman de Informatii, unde a fost studiat filmul pentru a stabili inaltimea celor doi suspecti care apar in imagini. Parchetul a precizat ca raportul a fost realizat folosindu-se softuri simpliste si o metoda nestiintifica.

De asemenea, va fi facuta o noua expertiza ADN la un laborator din Germania, care va fi comparata cu expertiza realizata pe anchetatori si care a dus la retinerea celor doi suspecti, Andrei Hosu si Bogdan Baciu, in luna ianuarie 2010.

Probele au fost prelevate la Penitenciarul Gherla si rezultatul va veni din Germania in 11 mai. De asemenea, la infatisarea de marti, 26 aprilie, avocatii celor doi tineri au prezentat si un raport al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Cluj (BCCOA) prin care se demonstreaza ca Andrei Hosu si Bogdan Baciu nu erau consumatori de droguri.

Avocatul Vlad Hosu sustine ca aceasta proba contrazice rechizitoriul procurorilor, care au scris ca Andrei Hosu si Bogdan Baciu erau consumatori de etnobotanice.

De asemenea, la infatisarea de marti avocatii celor doi tineri au depus o noua cerere de eliberare din penitenciar. Pronuntarea va fi facuta in cursul zilei de marti.

Urmatorul termen in acest proces va avea loc in 24 mai.

Comentarii Facebook