Țeapă pe OLX la Cluj, cu furt de identitate! A primit un fier în locul unui iPhone 11 Pro Max - FOTO


Doi tineri din Sibiu au fost înșelați de un țepar abil de pe OLX, care s-a folosit de o carte de identitate reală, dar pierdută, pentru a pune la cale un schimb de telefoane mobile. 

În data de 23.02.2021, în jurul orei 21:30, am luat legătura pe olx cu un anumit Vlad Opriș, așa se numea pe OLX. După care am vorbit telefonic și pe Whatsapp cu dânsul, am căzut de comun acord sa facem schimbul de telefoane.

Eu să-i trimit prin Fan Courier un iPhone 11 Pro Max, iar dânsul să îmi trimită un Samsung Galaxy S20 Ultra 5G,  și suma de 350 de lei ca diferență. Ne-am înțeles să trimitem coletele simultan, în data de  25.02.2021.

M-am prezentat la sediu Fan Courier din Sibiu și am depus coletul cu iPhone-ul 11 Pro Max, iar în data de 26.02.2021 dânsul a primit coletul și m-a sunat că l-a ridicat de pe strada Bucegi, bloc A4 din județul Cluj. Mi-a spus că ajunge acasă cu coletul și îl verifica și mă suna să îmi confirme că totul este Ok. La rândul meu, în aceeași zi am primit și eu coletul și dansul mi-a spus la telefon că plătește el transportul și ca îl pune cu verificare colet.

Când a ajuns curierul la mine acasă mi-a spus ca eu trebuie sa plătesc și că coletul nu este cu verificare, eu având încredere în acel individ pentru că vorbea cu mine cu multă clasa și multă politețe, îmi dădea de înțeles că muncește la o agenție imobiliară, după multe convorbiri telefonice și pe Whatsapp am avut încredere în el 100%. Când am luat coletul de la curier fără verificare și am urcat cu el în casă, când l-am desfăcut erau multe cartoane peste și la final am găsit fierul în loc de telefon și suma de 350 de lei. Individul de atunci nu a mai vorbit cu mine, doar îmi răspundea la telefon și nu spunea nimic”, ne-a relatat Alex, persoana păgubită.

page.jpg

Acesta este și acum uimit de stilul țeparului. ”Vorbea extrem de frumos și spunea tot timpul ba că este la masă cu familia și nu poate vorbi, ba că este la locul de muncă. M-a convins cu stilul lui. Am făcut plângere la poliție și aștept să văd ce se va face.

Bărbatul folosea un act de identitate care sigur nu este al lui. Am reușit să surprind câteva frânturi de imagini cu el și nu seamănă cu cel din cartea de identitate”, a mai spus Alex.

WhatsApp Image 2021-02-28 at 09.35.03.jpeg

WhatsApp Image 2021-02-28 at 09.41.55.jpeg

Acesta a aflat că actul de identitate ar fi fost pierdut de un tânăr din Turda acum 4 ani. 

WhatsApp Image 2021-02-28 at 10.09.47 (1).jpeg

Păgubitul de acum a luat legătura cu persoana care apare în actul de identitate pierdut și a aflat că este a șasea ”victimă” a acestuio țepar. ”Am luat legătura cu persona din buletin. Mi-a spus ca sunt a 6 victima care îl contactează. Mi-a spus ca pe el îl cheamă mereu poliția la post”, ne-a mai spus Alex, persoana o păgubită de acum.

În imaginea de mai jos este buletinul folosit de țepar pentru a deveni mai credibil. 

buletin.png

Comentarii Facebook