Taximetristul din Cluj, care folosește un ”permis de parcare de la Armată”, nu este angajat la MApN

 

Reprezentanții DIVIZIEI 4 INFANTERIE ”GEMINA” au investigat cazul taximetristului care a blocat un trotuar, afișând un permis de parcare al ”Ministerului Apărării”.

 

Din comunicarea şi fotografiile adresate dumneavoastră de către domnul N.C. reiese că maşina împricinată ar putea să aparţină unui angajat al Ministerului Apărării Naţionale. 

 

În plus, în comentariile unor cititori apare în clar numele unui subofiţer din cadrul instituţiei noastre. În aprecierea sa privitoare la posibilitatea apartenenţei vehicului unuia ”de la armată”, domnul N.C. s-a bazat pe fotografia făcută unui ”permis de parcare” eliberat de „Ministerul Apărării, Corpul 4 Armată Teritorial, Cercul Militar Cluj-Napoca”.

 

Sesizarea domnului N.C. este, cu siguranţă, o formă de exprimare civică şi justiţiară lăudabilă, menită să aducă un plus de valoare comportamentului cetăţenesc al concitadinilor noştri. Însă, uneori, activismul de acest tip poate să aducă atingere unei instituţii în mod nejustificat. 

 

Permisul la care se face referire nu a fost emis de nicio structură militară abilitată regulamentar a Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”. De asemenea, structuri ale Corpului 4 Armată Teritorial ”Mareşal Constantin Prezan” - restructurat în anul 2008 şi transformat în actuala divizie - nu a emis un astfel de permis de parcare.

 

Îl mai informăm pe domnul N.C. că marea noastră unitate, prin structura sa specializată, emite permise de parcare numai în interiorul locaţiilor sale de dispunere, având exclusiv regim de interior. Acel permis este un fals.

 

De asemenea, îi comunicăm respectuos domnului N.C. că, deşi aparţine Ministerului Apărării Naţionale (deci nu ”Ministerului Apărării”, cum apare pe respectivul ”permis”), Cercul Militar Cluj-Napoca nu este în subordinea Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” (continuatoarea instituţională a fostului Corp 4 Armată Teritorial).

 

Din cercetările desfăşurate ulterior apariţiei în publicaţia ”Ştiri de Cluj” a articolului domnului N.C., am aflat datele privind maşina din sesizarea dumnealui şi a şoferului posesor al respectivului taximetru. Îl asigurăm pe domnul N.C. că şoferul nu este angajat în Ministerul Apărării Naţionale şi că folosirea de către acesta al respectivului ”permis de parcare” îi poate aduce neplăceri juridice datorate nerespectării legilor în vigoare privitoare la uzul de fals”, a explicat maior Dan Crişan, compartimentul de informare şi relaţii publice.

 

Taximetrist din Cluj cu permis de parcare de la Armată !? - FOTO

Comentarii Facebook